Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 07 mei 2020 @ 23:04 door Travelboy , 848 keer bekeken

Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. De provincies Zeeland, Limburg en Gelderland staan bovenaan de wensenlijsten van vakantiegangers.

 

Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd. 

 

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd

 

Maar liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

 

Zeeland bovenaan de bucketlist, Flevoland bungelt onderaan

 

Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt één op de zes ondervraagden Zeeland als gewenste bestemming. Ook Limburg en Gelderland prijken met respectievelijk 15,5% en 11,1% hoog op de vakantiewensenlijsten. Minder populair blijken de provincies Utrecht (2,7%) en Flevoland (2,3%), die slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd worden als gewenste vakantiebestemming in eigen land.

 

Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden op: www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

 

Voorkeuren van vakantieliefhebbers verschillen sterk per regio

 

De meest gewilde bestemmingen verschillen sterk per regio. Zo willen inwoners van het midden en zuiden van het land graag een keer naar Zeeland of Limburg op vakantie. Mensen uit het westen van het land zouden graag Drenthe bezoeken, terwijl noorderlingen het liefst een keer naar Limburg afreizen.

 

Verder valt op dat Groningen, Flevoland en Utrecht in geen enkele Nederlandse regio bij de eerste vijf genoemde provincies terug te vinden zijn.

 

Mannen willen naar Limburg, vrouwen naar Zeeland

 

Ook tussen mannen en vrouwen blijken er verschillende vakantievoorkeuren te zijn, blijkt uit het onderzoek. Zo willen Nederlandse mannen het liefst Limburg ontdekken terwijl bij de vrouwen juist Zeeland bovenaan de bucketlist staat. 

 

Ook zijn er duidelijke verschillen qua leeftijdsgroepen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt voor Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland

 

bron: www.elkedagvakantie.nl

 



Reacties

  • Travelboy
    woensdag 6 mei 2020, 21:20

    Ik ben gewoon aan het werk op mijn werk, dus ik wil wel!

  • Susan-
    woensdag 6 mei 2020, 18:06

    Haha ik zit al 2 maanden thuis. Voor mij geen vakantie voorlopig. Blijf wel in eigen stad 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.