Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2020 @ 00:04 door Travelboy , 758 keer bekeken

Pakketreisvouchers met een datum na 1 juni 2020 worden toch gedekt. De overheid heeft toegezegd garant te staan voor alle vouchers die na die datum worden verstrekt.

SGR

 

Eerder meldden wij op deze site dat veel mensen hun al geaccepteerde pakketreisvoucher nog niet hebben ontvangen. En dat terwijl garantiefonds SGR aangeeft de vouchers uitgegeven na 1 juni niet meer te dekken. De SGR, die ervoor zorgt dat zaken als vouchers hun waarde behouden na faillissement van een aangesloten reisorganisatie, heeft niet de financiële middelen om dekking na 1 juni te garanderen.

Overheid staat garant

 

Daarom trekt het garantiefonds aan de bel bij de overheid. Inmiddels is er gehoor gegeven aan deze oproep, want de overheid heeft toegezegd garant te staan voor alle pakketreisvouchers met een uitgiftedatum tot 1 september 2020. Over de situatie na 1 september 2020 zal half augustus worden overlegd.

Waardebehoud

 

Door deze beslissing hoeven mensen die hun pakketreisvoucher nog niet in huis hebben zich geen zorgen meer te maken dat hun voucher verandert in een waardeloos stukje papier als de reisorganisatie failliet gaat. Mensen die een voucher hebben geaccepteerd van een luchtvaartmaatschappij lopen deze kans nog wel, omdat de luchtvaartbranche geen garantiefonds heeft en de vouchers dus automatisch ook niet gedekt zijn.

 

bron: www.maxvandaag.nl



Reacties

  • Susan-
    zondag 31 mei 2020, 20:39

    Mijn laatste contact was vorige week toen zijden ze dat het nu bij FTI ligt en ik nog een aantal weken geduld, moest hebben. Ik wacht dus maar gewoon af.

  • Travelboy
    zondag 31 mei 2020, 18:56
  • Susan-
    zaterdag 30 mei 2020, 09:24

    Ik lees op Facebook dat heel veel mensen klachten hebben bij dreizen over de voucher. Heel veel hebben ze nog niet gehad ben dus niet de enige. Wel slecht van zo'n reis bureau hoe ze handelen. Zetten een bericht op Facebook over de nieuwe regeling terwijl ze de andere nog niet hebben afgehandeld.

  • Susan-
    zaterdag 30 mei 2020, 08:07

    Het ligt bij FTI blijkbaar die moeten nog het geld overmaken. Maar waarom dat zolang moet duren is een compleet raadsel. 

  • Travelboy
    zaterdag 30 mei 2020, 00:25

    Misschien de volgende keer op een andere manier je reizen organiseren?

    Ik zou volgende week naar Kroatië gaan. Mijn hotels kon ik gratis annuleren. Heb nu alleen een rekening van €70 met easyJet te vereffenen.

  • Susan-
    vrijdag 29 mei 2020, 20:14

    Nou laat het dan maar eerst komen! Nog steeds niks gekregen! Belachelijk!!

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.