Blog
Geplaatst op woensdag 16 september 2020 @ 00:02 door Travelboy , 1029 keer bekeken
Wat is er heerlijker dan wegdromen bij een fijn leesboek? Wegdromen naar fijne, verre bestemmingen, het plannen van stedentrips en het uitpluizen van boeken vol praktische tips voor de volgende (lange) reis. Op deze pagina delen wij onze favoriete reisboeken. Reisboeken vol inspirerende reisverhalen, maar ook handige reisboeken met praktische tips voor het maken van lange en korte reizen. Tips voor de leukste boeken over reizen.
Het reisboek Pancake Adventures is één van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen (augustus 2020). In Pancake Adventures neemt Willem Dieleman je mee op zijn reis van Istanbul naar het oosten. Door zijn verlangen naar een grootst en meeslepend leven ruilt Willem zijn leven in Amsterdam in voor het leven van reiziger en beleeft overal de meest bijzondere avonturen. Door het bakken van pannenkoeken maakt Willem Dieleman vrienden voor het leven, op de meest afgelegen plekken. Pancake Adventures is één van de leukste boeken over reizen die je kunt vinden.
Thomas Erdbrink is correspondent in het Midden Oosten en is voor veel reizigers bekend van het prachtige tv-programma ‘Onze man in Teheran’. Al jaren woont Thomas met zijn Iraanse vrouw in de hoofdstad van Iran, Teheran. In zijn boek vertelt hij over de verschillen tussen Iran en Nederland, over de regels waar hij rekening mee dient te houden en de islamitische wetten die het leven in Iran niet altijd even gemakkelijk maken. Een ieder die geïnteresseerd is in het reizen naar Iran (doen!) zal dit boek met een grote glimlach – en een tikkeltje ongeloof – lezen. Net zo’n fan van het boek als ik? Gelukkig is er ook een tweede deel uitgekomen: ‘Nog steeds onze man in Teheran’.
Koop hier Onze man in Teheran.
Het bitterzoete paradijs is het nieuwste boek van de fantastische reislustige schrijfster Iris Hannema. In het Bitterzoete paradijs gaat Iris op zoek naar hét paradijs op aarde. Maar bestaat dat wel? Ze neemt je mee naar de mooiste plekken middenin de Stille Oceaan met eilanden als Vanuatu, Tongo en Fiji. Met dit boek bewijst Iris nogmaals dat het als vrouw prima te doen is om alleen de wereld over te reizen. Op zoek naar de mooiste plekken.
Koop hier Het bitterzoete paradijs van Iris Hannema.
Het boek Miss yellow hair, Hello! van freelance (reis)journalist Iris Hannema neemt je mee over de wereld. Als “digital nomad” komt ze op de meest bijzondere plekken in de wereld en hierover schrijft ze op een vaak hilarische manier. Een boek over fantastische bestemmingen, zoals Zuid-Korea en Cuba. Dit is zonder twijfel één van de leukste reisboeken die ik de afgelopen jaren las.
Koop hier Miss yellow hair, Hello!
Als je tips geeft voor de leukste reisboeken kan Floortje Dessing natuurlijk niet ontbreken. Floortje neemt je mee op haar reizen, maar inspireert je tegelijk om er zelf ook op uit te trekken. Iedere maand bezoekt ze één of meerdere bestemmingen. Het boek 365 dagen onderweg bevat niet alleen leuke reisverhalen, maar zit ook boordevol fijne reistips.
Iedereen die gek is op Floortje Dessing heeft hoogstwaarschijnlijk de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld bekeken waarin ze op bezoek gaat bij de Nederlandse Miriam Lancewood en haar man Peter. Leven in de Wildernis is een bijzonder reisboek waarin Miriam je meeneemt naar haar bijzondere leven, middenin de Nieuw Zeelandse wildernis. Samen besloten ze om het luxe leven achter te late en te gaan leven in de natuur, levend van wat er om hen heen te vinden is. Leven in de Wildernis is een inspirerend boek over reizen waar je niets anders dan respect voor de schrijfster kan krijgen.
In vandaag rijst, morgen rijst (90 dagen in China) vertelt Ate over de tijd dat hij als journalist woonde en werkte in in Shanghai. Hij neemt je mee naar zijn voormalige woonplaats en geeft een kijkje in het leven in China.
Hier koop je Vandaag rijst, morgen rijst.
Step Vaessen is sinds 2006 correspondent voor de Arabische zender Al Jazeera. Jihad met Sambal verteld het levensverhaal van Step op zoek naar een fijn bestaan samen met haar gezin in een turbulent land, Indonesië. Ontzettend indrukwekkend om te lezen hoe een Nederlandse een leven opbouwt aan de andere kant van de wereld. In het altijd chaotische Zuidoost-Azië.
Eén van de leukste reisboeken die ik in 2020 las is het boek van Nils Elzinga, Balkan Blues. Balkan Blues gaat over de reis die Nils met zijn vader Dik maakte door de Balkan. Van Belgrado naar Sarajevo, naar Montenegro en naar Kroatië, samen komen ze op de mooiste plekken. Maar Balkan Blues is geen typisch reisboek dat enkel over de bestemmingen vertelt. In Balkan Blues gaat Nils op zoek naar de band tussen hem en zijn vader. Tijdens dit gezamenlijke avontuur, deze roadtrip door de Balkan, hopen vader en zoon dichter tot elkaar te komen. Balkan Blues is een aanrader voor iedereen die gek is op reizen, maar helemaal voor iedereen die fan is van de Balkan. Tijdens het lezen waande ik me weer even in Sarajevo en Split waarover Nils gedetailleerd vertelt.
Liften naar Suriname is een boek geschreven door en over de gave reis van Daan Goppel. Daan besluit om na zijn studie van Nederland naar Suriname te liften en maakt de meest fantastische avonturen mee. Zo vaart hij over de oceaan naar Zuid-Amerika en ontmoet hij de meest bijzondere mensen tijdens zijn reis. Een voorbeeld voor menig reiziger.
Koop hier Liften naar Suriname.
Tom Waes vertelt uitgebreid over zijn reisverhalen die hij heeft gemaakt voor zijn programma Reizen Waes. Dit boek is eigenlijk de ‘deleted scenes’ van het reisprogramma; dingen die niet vertoond zijn op tv om verschillende redenen. Als je een fan van zijn programma bent dan mag je ook zeker zijn boek niet overslaan. Een absolute tip voor iedere fan van zijn toffe programma Reizen Waes.
Drie jaar lang trekt Hannelore mee met Jimmy Nelson als zijn assistente om de laatst overgebleven stammen in beeld te brengen. In dit boek vertelt ze over al haar belevenissen tijdens het bezoeken van stammen die nog steeds volgens oude tradities leven. Zoals de titel al doet vermoeden zullen enkele stammen binnen een paar generaties ophouden te bestaan. Dit komt uiteraard mede door de technologische vooruitgang. Before they pass away één van de beste reisboeken die wij ooit hebben gelezen. De beste tip voor iedere reisgek!
Koop hier Before they pass away – de verhalen achter de foto’s.
Backpack bestemmingen is het boek van reisblogster – en dus ook schrijfster – Roëll de Ram. Roëll is oprichtster van het populaire reisblog WeAreTravellers en heeft in haar eerste boek de beste bestemmingen voor een toffe backpacktrip verzameld. Met niet alleen maar doorsnee-bestemmingen als Thailand en Indonesië, maar ook minder bekende bestemmingen als de Seychellen. Bij iedere bestemming vind je informatie over routes, budget en de mooiste plekken. Een boek dat bij iedere reiziger in de boekenkast zou moeten staan.
Koop hier Backpack bestemmingen.
Waarom reizen we eigenlijk? Wat drijft ons naar verre bestemmingen? Het boek Wie (niet) REIST is GEK van Ap Dijksterhuis geeft inzichten en antwoorden op deze vragen. In het boek neemt hij je mee naar bestemmingen als India, Bhutan, Zanzibar en Italië. Met veel humor verbindt hij reiservaringen aan psychologische inzichten. Een feest der herkenning voor iedere reiziger en één van de mooiste reisboeken die ik de afgelopen tijd las. En vooral laten lezen aan vrienden/familie die totaal niet snappen waar jouw reisdrang vandaan komt!
Koop hier Wie niet reist is gek.
Ben jij gek op thrillers en romantiek en wordt je graag meegenomen naar diverse bestemmingen? Dan zijn de boeken van Suzanne Vermeer wat voor jou. Ieder boekt speelt zich af op een andere bestemming. Vol spanning, sensatie en een kijkje in andere werelden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.