Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 20 december 2020 @ 01:03 door Travelboy , 1143 keer bekeken
Er bestaan grote verschillen in de aankoopverzekeringen van creditcards. Dat blijkt uit een test van Creditcardvergelijking.nl. De onafhankelijke vergelijkingswebsite deed onderzoek naar de vergoedingen, voorwaarden en verzekeringsperioden van 10 populaire creditcards. Bij een totale besteding van 1.000 euro kan het verschil zelfs oplopen tot meer dan 300 euro. Flying Blue American Express vergoedt uiteindelijk het meest als er iets met de aankopen gebeurt.
De meeste creditcards kennen een aankoopverzekering. Wat je met de creditcard koopt, is maandenlang beschermd tegen beschadiging, diefstal en verlies – ook je decemberaankopen. Maar qua dekking, uitsluiting, vergoeding en verzekeringsduur zijn er grote verschillen, zo blijkt uit het uitgebreide onderzoek van Creditcardvergelijking.nl.
Zo accepteren sommige kaartuitgevers geen tweedehandsspullen en worden entreebewijzen en cadeaubonnen nooit vergoed. Ook hanteren kaartuitgevers vaak maximale vergoedingen voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Daarnaast moeten creditcardhouders meestal zelf een deel betalen, wat ook per uitgever kan verschillen.
Door het eigen risico vallen goedkopere producten vaak niet binnen de vergoeding. Maar welke creditcard keert gemiddeld nu het meeste uit als er iets met je aangekochte producten gebeurt?
CreditCardvergelijking.nl nam de proef op de som met 10 kwijtgeraakte of beschadigde producten en 10 populaire creditcards. De redactie maakte een fictief kerstinkopenlijstje met uiteenlopende producten die bij elkaar 1.000 euro kosten. De Flying Blue Silver Card van American Express blijkt het meest te vergoeden: 803 euro. Op de tweede plaats eindigen de creditcards van uitgever ICS, die allemaal vrijwel dezelfde verzekering hebben. Zou je bijvoorbeeld alle artikelen betalen met de Visa World Card, een ANWB-creditcard of een bankcreditcard van ABN Amro, SNS of Knab (allemaal uitgegeven door ICS), dan krijg je 638 euro vergoed.
Het verschil komt vooral doordat deze kaart van American Express geen eigen risico rekent, terwijl dat bij ICS altijd 25 euro is. Ook vergoedt Flying Blue American Express meer voor nieuwe smartphones dan andere creditcards. Daarentegen hebben de creditcards van ICS als voordeel dat de garantieperiode meestal een halfjaar is, waar die bij American Express maar 90 dagen telt. Ook scoort een andere bekende kaart van Amex, de Green Card, met 563 euro ruim lager dan ICS. Op de laatste plaats eindigt de creditcard van ING. Die kent een eigen risico van 50 euro, keert niets uit voor een gebruikte telefoon en vergoedt uiteindelijk minder dan de helft van het totale aankoopbedrag
De volledige test is te lezen op www.creditcardvergelijking.nl/blog/welke-creditcard-heeft-de-beste-aankoopverzekering/
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.