Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 januari 2024 @ 00:33 door Travelboy , 161 keer bekeken

Griekenland voert dit jaar een nieuwe belasting voor vakantieverblijven in. Met de opbrengst worden de herstelwerkzaamheden bekostigd die noodzakelijk zijn als gevolg van bosbranden en overstromingen, twee gevolgen van de toenemende klimaatcrisis.

 

De belasting wordt van maart tot oktober geïnd bij aankomst in het online geboekte vakantieverblijf en varieert in hoogte. Wie in een appartement of een of twee sterren hotel verblijft, betaalt 1,50 euro per dag, gasten in een vijf sterren hotel betalen 10 euro per dag. De belasting wordt niet inbegrepen in de totale som van de vakantie die reisorganisaties rekenen maar dient ter plekke apart te worden voldaan.

 

De Griekse regering schat dat de heffing dit jaar zo'n 300 miljoen euro gaat opleveren, schrijft de Greek Reporter. In september vorig jaar kwamen er als gevolg van overstromingen 17 mensen om het leven in het populaire vakantieland dat zwaar te lijden heeft onder klimaatcrisis. Duizenden dieren verdronken. Huizen, wegen en landerijen werden vernietigd. Alleen al de reparatiekosten voor de spoorwegen worden op 150 miljoen euro geschat.

 

bron: www.joop.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.