Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 september 2024 @ 23:24 door Travelboy , 11 keer bekeken

De kans is groot dat je tijdens je vakantie een serie, tv-programma of sportwedstrijd wilt bekijken. Als je binnen de Europese Unie reist, is dat doorgaans geen probleem. Reis je buiten de EU? Dan is de kans groot dat je streamingsdienst niet werkt of een ander aanbod heeft dan in Nederland.

Ander aanbod

Of je nou na een urenlange vlucht in een ver land bent aangekomen of binnen de kortste keren in Londen staat, de kans is groot dat je na aankomst op je vakantiebestemming even wilt ontspannen. Wellicht doe je dat door een drankje te bestellen op een plaatselijk terras, maar het kan ook dat je even een serie wilt kijken. Je opent een streamingsdienst zoals Netflix, Videoland of Disney+ en merkt dat deze niet werkt, of dat jouw favoriete serie ontbreekt. Dat kan kloppen, want het aanbod van Netflix en Disney+ kan per land verschillen. Videoland werkt zelfs helemaal niet buiten de Europese Unie. Dat heeft te maken met de uitzendrechten die deze streamingsdiensten per land hebben.

Wil je geen serie, maar een tv-programma of sportwedstrijd kijken? Dan denk je goed te zitten met Ziggo Go of KPN TV, maar ook dan kom je bedrogen uit. Buiten de EU kun je namelijk geen gebruik maken van deze apps

VPN lang niet altijd de oplossing

Je denkt deze blokkade wellicht eenvoudig te omzeilen met een VPN-verbinding, maar providers en streamingdiensten zijn niet gek. Waar het in het verleden vaak nog mogelijk was om naar het Nederlandse aanbod te kijken door een VPN-locatie in Nederland in te stellen, hebben veel diensten dat tegenwoordig geblokkeerd. Zo kun je geen gebruik maken van Ziggo Go en KPN TV als je een VPN aan hebt staan. Videoland is ook niet te gebruiken met een VPN aan. Als je Netflix gebruikt met een VPN, kun je alleen het aanbod bekijken dat wereldwijd beschikbaar is. Disney+ kan de toegang ook weigeren of het aanbod beperken als je een VPN aan hebt staan.

De enige oplossing is om films en series vooraf te downloaden. Dit biedt natuurlijk geen uitkomst voor live tv-programma’s en sportwedstrijden, maar het zorgt er wel voor dat je bepaalde films en series kunt bekijken tijdens je vakantie.

 

bron: www.maxvakantieman.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.