Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 juli 2024 @ 04:35 door Travelboy , 285 keer bekeken

Binnenkort op vakantie? Als je vaak een lint, strik of riem rond je bagage doet, moet je wel oppassen. Het maakt je koffer makkelijker herkenbaar op de bagageband, maar het kan ook voor een hoop problemen zorgen. Woordvoerder bij TUI Fly Piet Demeyere tipt alvast een betere oplossing.

 

Vertrek je weldra naar het zonnige Italië, Spanje of Griekenland? Let dan op met versiering om je reistas als je die incheckt voor je vlucht, klinkt het bij luchthavenmedewerkers. Veel mensen hangen graag een kleurrijk lintje rond het handvat van hun koffer, zodat ze hem makkelijker herkennen wanneer ze hun bagage bij aankomst van de bagageband halen.

 

Wat je echter vast nog niet wist, is dat dit mogelijk dé reden is waarom je bagage zoekraakt op luchthavens. “Linten, touwen of riemen kunnen soms problemen veroorzaken wanneer de tas gescand wordt in de bagagehal. En als de tas niet automatisch gescand kan worden, verwerken we die handmatig. Dat maakt het risico groter dat je koffer of reistas de vlucht niet haalt”, vertelde een bagageafhandelaar op Dublin Airport aan het Ierse tijdschrift RSVP Live. Maar hoe zit dat bij ons?

 

Een Belgische expert bij TUI fly geeft advies

 

“Een lintje, touw of strik rond je reistas doen is niet verboden. Maar het kan de werking van het bagageverdelingsproces wel eens verstoren”, bevestigt Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI fly. Want ook op de luchthaven van Zaventem werkt men met een volledig automatisch systeem dat je koffer via een band helemaal tot aan het vliegtuig brengt, zegt hij.

 

Wil je toch graag een lint of riem rond je bagage doen, dan geef je je koffer beter af op de plek waar mensen bagage met overge­wicht moeten deponeren

Piet Demeyere, woordvoerder TUI fly

 

“Versiering die te los rond je tas hangt of erg uitsteekt, kan ergens vast komen te zitten. Als er dan nog heel wat bagage volgt, ontstaat er een opstopping. Iemand moet de koffers dan eerst manueel weer goed leggen, voordat de transportband zijn normale werking kan hervatten”, aldus Demeyere.

 

“Wil je toch graag een lint of riem rond je bagage doen, dan geef je je koffer beter af op de plek waar mensen bagage met overgewicht moeten deponeren. Die koffers en reistassen worden dankzij een andere regeling het vliegtuig opgestuurd.” Of dat wel even vlot gaat als bij de incheckdesk, is nog maar de vraag. “Maar je tas wordt dan in elk geval niet meer afgehandeld via het automatisch systeem.”

 

Mag je je koffer dan echt helemaal niet personaliseren? Zeker wel, zeggen ze bij TUI fly. “Kies gewoon voor iets dat niet uitsteekt of riskeert om ergens vast te zitten. Een leuke of opvallende sticker kan bijvoorbeeld perfect.”

 

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.