Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 29 september 2024 @ 23:18 door Travelboy , 70 keer bekeken

Vorig jaar begon hotelketen Fletcher met het ontmoedigen van Thuisbezorgd. Op de hotelkamers liggen flyers met het logo van de bezorgservice met een streep erdoor. Kan een hotel verbieden dat je een maaltijd besteld? En hoe zit dat met snacks die je zelf meeneemt?

 

Opnemen in de huisregels

 

Wettelijk is er niks vastgelegd over het eten bestellen in restaurants. “Voor zover bij ons bekend, is hier ook geen jurisprudentie over”, vertelt een van de advocaten van Van As Advocaten. 

 

Maar volgens hem zijn hotels wel gerechtigd om huisregels op te stellen en te handhaven. “In deze huisregels kan worden opgenomen dat het niet is toegestaan om in het hotel eten of drinken van buiten het hotel te nuttigen en/of te laten bezorgen, of dat hier beperkingen voor gelden.”

 

Redelijk doel

 

Een hotel heeft volgens de advocaat vergaande vrijheid met betrekking tot de inhoud van de huisregels, zolang deze regels een redelijk doel dienen. En bij een verbod op extern eten en drinken zijn meerdere redelijke doelen denkbaar. 

 

“Denk bijvoorbeeld aan veiligheid”, begint hij. “Het in- en uitlopen van diverse bezorgers draagt daar niet aan bij.” Ook hygiëne kan een redelijk doel zijn, omdat er etensresten achterblijven waarmee het hotel niet bekend is omdat het niet bij hen besteld is. Tot slot noemt hij een bedrijfsmatig doel: minder horeca-inkomsten betekent vaak duurdere kamers. 

 

“Wij zijn dan ook van mening dat een verbod of beperking op extern eten en drinken in een hotel in beginsel rechtsgeldig is. Ieder hotel zal hier op een eigen manier mee omgaan.”

 

Geen werkelijk verbod

 

Hoewel Fletcher Thuisbezorgd dus daadwerkelijk kan verbieden, vertelde de ceo eerder dit jaar aan het Algemeen Dagblad dat er geen sprake is van een werkelijk verbod. Met de flyers willen ze aan gasten duidelijk maken dat het onwenselijk is om andere diensten in te schakelen om eten en drinken te brengen. 

 

“Wij kunnen dat gewoon zelf. Fletcher heeft een klasse keuken met goed personeel. We hebben een mooi restaurant en snelle roomservice met ook snacks en pizza. Dat moet allemaal betaald worden”, aldus de ceo. 

 

Buiten de deur eten

 

Wil je toch graag een maaltijd van buiten het hotel eten? Dan kun je volgens de advocaat simpelweg het beste buiten de deur eten of een hotelkamer of appartement boeken waar dit wel gebruikelijk is.

 

bron: https://radar.avrotros.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.