Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 04 augustus 2024 @ 00:16 door Travelboy , 179 keer bekeken

Luchthavens beschikken steeds vaker over moderne scanners waarmee ze vloeistoffen kunnen controleren. Hierdoor is het niet altijd meer nodig om deze te verdelen in flacons van 100 milliliter. Toch moeten de vliegvelden zoals Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport vanwege Europees beleid per 1 september 2024 weer de internationale norm aanhouden. Dat wil zeggen: maximaal 100 milliliter vloeistof per verpakking in de handbagage.

 

Welke gevolgen heeft de nieuwe vloeistofregel voor mijn reis?

 

Onlangs berichten wij nog dat je een flesje water eenvoudig mee kunt nemen langs de security. Vanaf 1 september is dit door een wijziging niet meer het geval. Nog voor dat flesjes water mee mochten, is het de norm dat je maximaal 1 liter vloeistof mag meenemen in de handbagage, verdeeld over verpakkingen van maximaal 100 milliliter. Met het nieuwe beleid geldt hetzelfde, alleen is er geen limiet meer van 1 liter. Kortom: je mag zoveel 100 milliliter flesjes en/of flacons meenemen als nodig. Overigens blijft het verstandig om te controleren of er wel een maximum geldt in het land van bestemming.

 

Waarom mag een luchthaven het maximum niet zelf bepalen?

 

Verschillende luchthavens hebben juist hun regels over het meenemen van vloeistoffen onlangs versoepeld. Dit komt door de moderne CT-scanners die vloeistoffen in een verpakking kunnen herkennen. Toch moeten de vliegvelden zich houden aan de richtlijnen van de Europese Commissie. Zo ook Schiphol dat tevens eigenaar is van Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.

 

Wat als ik een fles water wil meenemen?

 

Heb je een gevulde fles mee? Dan kun je hem legen bij watercollectoren die extra worden ingezet. Later kun je hem dan weer vullen bij bijvoorbeeld 1 van de watertappunten. Schiphol adviseert overigens om wanneer mogelijk, je vloeistof in de ruimbagage mee te nemen.

 

Wat merk ik op luchthavens van de nieuwe vloeistofregel?

 

Omdat de regel al per 1 september 2024 ingaat, zullen luchthavens er alles aan doen om je op de hoogte te brengen van het nieuwe Europees beleid. Op de luchthavens zullen passagiers zoveel – en duidelijk mogelijk over de nieuwe regels worden geïnformeerd. Ook zal het personeel de passagiers informeren over de nieuwe vloeistofregel.

 

Wil je meer weten over het nieuwe beleid dat op 1 september 2024 ingaat? Je kunt alle informatie hierover lezen op de website van Schiphol.

 

bron: www.maxvakantieman.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.