Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 16 maart 2024 @ 01:54 door Travelboy , 131 keer bekeken

Turkije is en blijft een favoriet onder vakantiegangers. Het is de ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie aan het strand. De zee is er azuurblauw, de temperatuur precies goed en de Raki en köfte maken je vakantie compleet. Van Antalya tot Belek en van Kusadasi tot Bodrum: keuze genoeg. Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste badplaatsen van Turkije, zodat jij volop inspiratie hebt voor je volgende vakantie!

 

Antalya - mooiste badplaatsen van Turkije

 

1. Antalya

 

Bij Antalya denk je al snel aan het gigantische aanbod van topresorts, maar Antalya is meer. Het is namelijk ook de plek waar je struint door authentieke straatjes en je laat verrassen bij lokale restaurants. Een ideale bestemming in Turkije om kennis te maken met al het moois dat het land te bieden heeft. We hebben slechts één kleine waarschuwing vooraf: je zult niet de eerste zijn die verliefd wordt op deze plaats. Het is zeker een van deze mooiste badplaatsen van Turkije en daardoor een favoriet van velen!

 
 
 

2. Kundu

 

Minstens zo mooi, maar een tikkeltje minder bekend. Kundu is het kleine zusje van Antalya. Deze plaatsen liggen ongeveer 15 kilometer bij elkaar vandaan. Ben je op zoek naar een rustiger alternatief voor één van de drukkere badplaatsen, dan is Kundu zeker een aanrader. Dit rustige plaatsje heeft een gezellig centrum, maar wil je toch een keer de drukte op zoeken? Dan ben je binnen no time in één van de grotere steden zoals Lara.

 

3. Lara

 

Nabij Antalya ligt de badplaats Lara. Ook hier vind je grote resorts en prachtige stranden. Voor de beste prijzen verblijf je in de mooiste resorts, luxe staat centraal tijdens een verblijf in Lara. Het is dan ook niet voor niets dat dit één van de mooiste badplaatsen van Turkije is.

 
 

4. Belek

 

Sterren spotten en cocktails drinken: in Belek zit je goed voor een luxe en rustige zonvakantie in Turkije. Het is een populaire plek met prachtige stranden en golfbanen. De stad heeft een gezellig centrum, maar het is minder druk dan andere steden. Ben je een shopliefhebber? Mis dan vooral de markt op zaterdag niet, hier vind je de leukste items.

 

5. Kemer

 

Met de bergen op de achtergrond en de helderblauwe Middellandse zee voor de deur, is Kemer qua locatie al lastig te verslaan. Tel daar een gezellig centrum vol winkels en een groot aanbod van excursies aan toe en je weet zeker dat je goed zit voor een actieve zonvakantie in Turkije. Aanraders om te doen in Kemer zijn: een jeepsafari, quad safari, Pysalys en Olympos. Er zijn genoeg mogelijkheden!

 

Kemer - Mooiste badplaatsen van Turkije

 

6. Kadriye

 

Denk Turkse Rivièra, maar dan zonder de bekendheid van Belek. Het resultaat? Fijne stranden met extra ruimte voor jouw ligstoel! Kadriye gelegen in Alanya is ideaal voor een strandvakantie om weer helemaal tot rust te komen. Het is er prachtig en rustig, wat het de ideale bestemming maakt om optimaal te genieten van jouw welverdiende vakantie.

 

7. Alanya

 

Alanya is misschien wel de bekendste en mooiste badplaats van Turkije. En dat is niet voor niets. De eindeloos lange kust is prachtig en Alanya zelf zit vol gezellige restaurants en winkels. De Turkse Rivièra is een waar paradijs voor liefhebbers van zon, zee, strand en cultuur. De stad wordt in tweeën gedeeld door een hoge heuvel met een indrukwekkende burcht. Met de vele stranden, gezellige sfeer en rijke historie is Alanya een veelzijdige bestemminng

 

8. Konakli

 

Konakli is de rustigere en voordeligere versie van Alanya. Wat zeker centraal staat tijdens een vakantie in Konakli zijn heerlijke stranddagen en heel veel shoppen. Het centrum van Konakli is levendig en langs de lange kuststrook vind je volop winkeltjes, terrasjes en barretjes. Je kunt hier uren mensen kijken op het terras en struinen langs de boulevard.

 

9. Marmaris

 

Marmaris is een van de meest bezochte badplaatsen van Turkije. Gelegen aan de zonovergoten Lycische Kust, is een vakantie in Marmaris ideaal voor zonaanbidders. Sommige denken dat een vakantie naar Marmaris vooral voor jongeren is die willen feesten, maar niet is minder waar. Deze badplaats is de ideale vakantiebestemming voor alle leeftijden!.

 

10. Incekum

 

Het plaatsje Incekum is een van de mooiste badplaatsen van Turkije van dit moment. Tot een paar jaar terug reed iedereen er ongestoord doorheen op weg naar Alanya. Tot vakantiegangers ontdekten dat het hier minstens net zo mooi is. En de zee minstens zo blauw. Zeker een aanrader!

 

11. Bodrum

 

Misschien wel één van de bekendste, maar zeker ook de mooiste badplaatsen van Turkije: Bodrum! Als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming zit je hier helemaal goed. Voor iedereen valt er wel wat te beleven in deze prachtige badplaats. Relaxen op het strand, genieten van het bruisende nachtleven of toch liever cultuur snuiven? Het kan er allemaal!

Bodrum - Mooiste badplaatsen van Turkije

 

12. Kusadasi

 

Kusadasi is minstens zo populair als Kemer, Antalya en Belek. Ook hier vind je die fijne mix van prachtige natuur, helderblauwe zee en gezellig stradscentrum, het is dan ook niet voor niks dat het één van de mooiste badplaatsen van Turkije is.

 

bron: www.zoover.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.