Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 juni 2024 @ 03:36 door Travelboy , 310 keer bekeken

Tussen 6 Arabische landen rond de Perzische Golf moet je vanaf 2025 net zo makkelijk reizen als door het Europese Schengengebied: gewoon je paspoort laten zien bij de ingang en naadloos van het ene naar het andere land reizen - zonder extra papierwerk. Zes landen in de Perzische Golf zijn onlangs overeengekomen om een gedeeld visum voor reizigers in te voeren, wat betekent dat buitenlandse toeristen slechts één paspoortvisum nodig hebben om alle zes buurlanden binnen te komen.

 

 

6 landen zetten in op toerisme De deelnemende landen zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar - wat betekent dat toeristen binnenkort Dubai en Abu Dhabi in de VAE kunnen bezoeken, de oude stad Diriyah in Saoedi-Arabië of de ingewikkeld uitgehouwen zandstenen graftombes in Hegra kunnen bezichtigen en in bedoeïenestijl kunnen kamperen in de woestijn van Qatar - allemaal in één klap - zonder de bureaucratische rompslomp van meerdere visumaanvragen. Het enige Golfland dat hier niet aan meedoet is Irak.

 

Begin 2025 van start Deze zes landen hebben al nauwe banden en vormen samen de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC), een regionale unie die samenwerkt op het gebied van economie en bestuur. De huidige voorzitter van de GCC, Sayyed Hamoud bin Faisal Al Busaidi, kondigde in november 2023 voor het eerst aan dat de raad het gezamenlijke visumplan had goedgekeurd. Ambtenaren schatten nu dat het nieuwe multinationale visum later dit jaar of begin 2025 al van start kan gaan.

 

Kosten nog onbekend Op dit moment heeft elk land een verschillend visumbeleid. Voor de meeste van de zes landen is het toerisme ieder jaar belangrijk geworden. Saoedi-Arabië, bijvoorbeeld, opende zijn grenzen voor het eerst voor internationale toeristen in 2019, terwijl de toeristische sector van Qatar een turbo kreeg toen het land gastheer was van de FIFA World Cup in 2022. Beide mijlpalen hebben geleid tot een vloedgolf van luxe hotels en andere toeristische infrastructuurprojecten, waaronder luxe treinen door de woestijn, nieuwe cruiseterminals en ambitieuze natuurbehoudprojecten. Ondertussen zijn reizigers nooit eerder zo geïnteresseerd geweest in een bezoek aan de stad Dubai in de VAE, die vorig jaar een recordaantal toeristen ontving: Meer dan 17,1 miljoen reizigers bezochten de stad metropool in 2023. De kosten van het 6 landen visum zijn nog niet bekend.

 

bron: www.travelution.expert



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.