Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 februari 2024 @ 00:03 door Travelboy , 281 keer bekeken

Ontdek de geschiedenis van de inheemse Canariërs, het Rome van Julius Caesar of het iconische Central Park in New York en nog veel meer met National Geographic Day Tours

 

Duik jij op elke trip het liefst in de geschiedenis van je bestemming? Dan is dit artikel echt iets voor jou. Ontdek acht National Geographic Day Tours die je meevoeren naar fascinerende vervlogen tijden.

 

Deze tours worden geleid door gespecialiseerde gidsen die zijn getraind door National Geographic en staan helemaal in het teken van de befaamde National Geographic spirit van ontdekkingstochten, natuurbehoud en educatie. Ze helpen je de geschiedenis van een plek te ontdekken door middel van boeiende verhalen en lokale connecties. Bovendien krijg je exclusieve toegang tot experiences en gebieden die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. En dankzij National Geographic’s toewijding aan duurzaamheid geef je met elke tour ook iets terug. Een deel van alle opbrengsten gaat namelijk naar de National Geograph

ic Society om onderzoek en duurzaamheidsprogramma’s over de hele wereld te financieren.

Lees verder om de 8 National Geographic Day Tours te ontdekken die geen enkele geschiedenisliefhebber mag missen.

 

1. Gran Canaria (Spanje): Ontrafel de mysteries van de Guanchen met een archeoloog

 

Op deze exclusieve tour onder leiding van een archeoloog duik je in het verleden van Gran Canaria. De Guanchen zijn de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Ze verdwenen in de Middeleeuwen met de komst van de Spanjaarden. Maar met name op Gran Canaria en Tenerife vind je nog veel sporen van deze oude beschaving. Je komt meer te weten over hun gewoonten, gebruiken en cultuur in het Museum van La Fortaleza, waar je ook een kijkje neemt in een privézaal van het archief. En je bezoekt de belangrijkste archeologische site van het eiland. Bovendien ontdek je hun unieke mummificatie techniek.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Ontrafel de mysteries van de Guanchen met een archeoloog

 

gran canaria history

 

2. Cancún (Mexico): Verken de onderwereld en de Mayacultuur

 

Het schiereiland Yucatán is een razend populaire bestemming. Niet alleen vanwege de paradijselijke stranden en natuurlijke landschappen, maar ook vanwege de eeuwenoude geschiedenis en cultuur. Op deze National Geographic Day Tour verken je de Maya beschaving en de mysteries van hun geloof en tradities. De tour begint met een duik in de Abuelo of Zoi Che cenote, waar je gids het spirituele en praktische belang van cenotes voor de Maya cultuur uitlegt. Dan ga je verder over het Xibalbá Mayapad, met exclusieve toegang tot de onlangs ontdekte vijfde cenote van het park. En je sluit je avontuur af met een lokale maaltijd die je een voorproefje geeft van de rijke culinaire traditie van de regio.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Verken de onderwereld en de Mayacultuur

 

cenote

 

3. Rome (Italië): Ontdek het Rome van Julius Caesar

 

Ben je al bekend met de geschiedenis van Rome? Deze National Geographic Day Tour werpt een nieuw licht op deze oude stad. Een van de beste manieren om je te verdiepen in het verleden van Rome is via de historische figuur Julius Caesar. Caesar was consul en dictator van de Romeinse Republiek en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de westerse wereld. Je ontdekt details over zijn leven en de geschiedenis van het rijk door symbolische locaties van zijn geboorte tot aan zijn dood te bezoeken, zoals het Forum Romanum, de Tempel van Pompeius, het Theater van Marcellus en de Portiek van Octavia. En je sluit de tour af in een restaurant met uitzicht op de plek waar Julius Caesar werd vermoord.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Ontdek het Rome van Julius Caesar

 

julius ceasar

 

4. Napels (Italië): Gragnano, het epicentrum van de productie van gedroogde pasta

 

Deze tour combineert de liefde voor de Italiaanse keuken met een passie voor geschiedenis. Samen met een lokale historicus en gepensioneerde molenaar ontdek je de geschiedenis van dit populaire Italiaanse gerecht: pasta. Je verkent de beroemde Vallei van de Molens in een prachtige natuurlijke omgeving en ontdekt de vindingrijkheid en creativiteit van de molenaars van Amalfi in de 13e eeuw. Dan ga je naar Gragnano, een stad die deel uitmaakt van de metropool Napels. Hier bezoek je een historische fabriek waar wel 140 verschillende soorten pasta worden gemaakt. Je hoort de verhalen van de mensen die door de jaren heen in de fabriek hebben gewerkt, bezoekt het museum en ziet met eigen ogen hoe pasta wordt gemaakt.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Gragnano, het epicentrum van de productie van gedroogde pasta

 

history of dried pasta in gragnano

 

5. Capua (Italië): De wereld van Spartacus in het oude Capua

 

Ontdek hoe gladiatoren leefden in het Campano Amfitheater van Capua, het op één na grootste amfitheater na het Colosseum in Rome. Samen met een gids die gespecialiseerd is in Romeinse archeologie verken je het ondergrondse gedeelte van het amfitheater met exclusieve toegang tot de gladiatorenkamer. Je hoort het indrukwekkende verhaal van Spartacus, de legendarische gladiator die de opstand tegen de Romeinse slavernij leidde. En dankzij een augmented reality experience die exclusief voor National Geographic is ontwikkeld, dompel je je volledig onder in de sfeer van het amfitheater zoals dat er 2000 jaar geleden uitzag.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: De wereld van Spartacus in het oude Capua

 

historic amphiteatre of capua

 

6. Madrid (Spanje): Een vorstelijke experience. De geschiedenis en keuken van Madrid

 

Ontdek de boeiende geschiedenis en cultuur van de Spaanse hoofdstad met een lokale historicus. Deze tour omvat een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de officiële residentie van de Spaanse Koninklijke familie die uitsluitend wordt gebruikt voor recepties en officiële evenementen. Ook verken je het Madrid van de Austrias, een wijk die barst van de geschiedenis. En je hoort anekdotes en interessante feiten over de Spaanse Gouden Eeuw en de turbulente periode van de Spaanse inquisitie. Je sluit de tour af met een heerlijke maaltijd in Casa Botín, het oudste restaurant ter wereld.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Een vorstelijke experience. De geschiedenis en keuken van Madrid

 

plaza mayor madrid

 

7. New York (Verenigde Staten): Het onvertelde verhaal van Central Park

 

Central Park is de groene long van de Big Apple en een van de meest bezochte plekken door zowel New Yorkers als toeristen. Maar wat de meeste bezoekers niet weten, is dat vóór de aanleg van het iconische park in de westelijke strook Seneca Village was gevestigd. In 1855 telde deze nederzetting 225 inwoners, voornamelijk Afro-Amerikanen. Ze waren niet alleen eigenaars van onroerend goed, maar hadden hier ook de kans om de onhygiënische omstandigheden en rassendiscriminatie van Manhattan te ontvluchten. Dankzij de gedetailleerde uitleg van een National Geographic gids die gespecialiseerd is in Afro-Amerikaanse geschiedenis, kom je alles te weten over het leven in deze gemeenschap. En je hoort wat er mee gebeurde na de aanleg van Central Park.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Het onvertelde verhaal van Central Park

 

history of central park

 

8. Boston (Verenigde Staten): Boston, centrum van innovatie

 

Tijdens deze stadswandeling ontdek je de geschiedenis van de technologische en wetenschappelijke vooruitgang in de stad en verdiep je je in de talloze uitvindingen die de moderne wereld hebben veranderd. Je bezoekt het Verizon Communications Museum dat normaal gesproken gesloten is voor het publiek. Hier zie je een reconstructie van het laboratorium van Alexander Graham Bell. En in het Massachusetts General Hospital stap je een 19e-eeuwse operatiekamer binnen en kom je meer te weten over het eerste gebruik van anesthesie in de geschiedenis. Een andere highlight is de MIT campus, waar je bijzondere feiten ontdekt over revolutionaire uitvindingen zoals Technicolor en de Polaroid.

 

Boek deze experience online: Nat Geo Day Tour: Boston, centrum van innovatie

 

boston city history

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.