Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 oktober 2024 @ 05:18 door Travelboy , 30 keer bekeken

Consumenten die met de veerboot op vakantie naar Engeland willen, kiezen de ferry vooral uit op prijs. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkings- en boekingssite Ferrygogo. Bereikbarheid van de ferryhaven is veel minder belangrijk. Opvallende uitkomst is ook dat bijna 40 procent van de deelnemers aan het onderzoek nog nooit met een boot naar Engeland gereisd is.

 

Prijsvergelijker en boekingsplatform Ferrygogo.nl voert jaarlijks verschillende onderzoeken uit naar de bekendheid en populariteit van internationale veerbootverbindingen. In een recent gepubliceerd onderzoek komt voor het eerst de consument aan het woord. Die werd aan de tand gevoeld over de bekendheid en populariteit van de internationale ferry-branche in Nederland. Met data over de bekendste routes, de belangrijkste wensen van reizigers, en op basis waarvan mensen een overtocht (zouden) kiezen.

 

Bijjna 40 procent van de ondervraagden had nog nooit een veerboot naar Engeland genomen. © ThMilherou / Pixabay

Bijjna 40 procent van de ondervraagden had nog nooit een veerboot naar Engeland genomen. © ThMilherou / Pixabay

 

Op basis van de input van 572 respondenten die meededen aan het onderzoek kon het veerboot platform de volgende conclusies trekken:
⦁ 39,9% van de respondenten is nog nooit met de veerboot naar Engeland geweest.
⦁ 28% van de respondenten wil dit jaar nog een ferry naar Engeland boeken!
⦁ 66,4% is bekend met de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich. (Stena Line)
⦁ 58,7% is bekend met de route van IJmuiden naar Newcastle (DFDS)
⦁ 40,5% is bekend met de ferryverbinding van Rotterdam naar Hull (P&O Ferries)
⦁ 38% vindt een goede prijs de belangrijkste factor bij het boeken van een ferry.
⦁ In ons onderzoek naar de prijzen kwam eerder naar voren dat een internationale overtocht met overnachting met auto aan boord zo’n 1,10 per kilometer kost.
⦁ 14,7% noemt de bereikbaarheid van de haven als belangrijkste factor.
⦁ 95,8% van de respondenten heeft nooit problemen gehad tijdens een overtocht of -boeking daarvan.

 

Prijs is vaak de doorslaggevende factor

 

Een goede prijs is voor de meerderheid van de respondenten het belangrijkste bij het boeken van een overtocht. Maar liefst 38% van de deelnemers gaf aan dat de prijs hun belangrijkste overweging is.

 

Ook de bereikbaarheid van de haven was een belangrijke factor onder respondenten: 14,7% van de respondenten vond de bereikbaarheid van de haven de belangrijkste factor. Andere factoren die genoemd werden zijn onder andere goede service en een snelle overtocht, maar de prijs blijft onbetwist nummer één.

 

Bijna 40% heeft nog nooit de ferry naar Engeland genomen

 

Ondanks dat Nederland drie mooie veerbootverbindingen naar Engeland heeft, gaf 39,9% van de respondenten aan nog nooit een boot naar Engeland te hebben genomen. Toch is er veel interesse: 28% van de respondenten is van plan om komend jaar een overtocht naar Engeland te boeken. Vrij vertaald zou dat neerkomen op 4,5 miljoen Nederlanders die komend jaar de ferry naar Engeland overwegen. De site tekent daar wel bij aan dat deze antwoorden afkomstig zijn uit een doelgroep met liefhebbers.

 

Op de vraag welke route zij zouden nemen, gaf een groot aantal respondenten (ongeveer 50 keer) aan de route van IJmuiden naar Newcastle te verkiezen. Bijv eel responden kwam ook naar voren dat de specifieke route niet direct van groot belang was.

 

Hoek van Holland – Harwich is de bekendste route, Rotterdam-Hull veel minder bekend

 

De route van Hoek van Holland naar Engeland is met 66,4% veruit het meest bekend bij de respondenten. Daarna volgt de route van IJmuiden naar Newcastle met 58,7%. Verrassend genoeg is de route van Rotterdam naar Hull veel minder bekend: slechts 40,5% van de deelnemers wist van het bestaan van deze overtocht. Dit verschil in bekendheid vonden de onderzoekers opvallend, zeker omdat de naamsbekendheid van de rederijen een ander beeld geeft.

 

Een reis en boeking van de ferry gaat grotendeels probleemloos

 

Vrijwel geen van de respondenten (95,8%) heeft ooit problemen ondervonden tijdens een ferry overtocht of bij het boeken daarvan. De enkele problemen die wél genoemd werden, hadden betrekking op een vergeten paspoort voor reizen naar het VK, het ontbreken van iDeal als betaalmogelijkheid bij één maatschappij, en enkele gevallen van zeeziekte. De meeste reizigers (80%) boeken de veerboot het liefst online, rechtstreeks via de website van de maatschappij.

 

Het volledige onderzoek inclusief alle tabellen is na te lezen op de site van Ferrygogo.nl. Uit eerder onderzoek van het bedrijf was al gebleken dat de ferry minder CO2 uitstoot dan een korte vlucht met het vliegtuig.

 

bron: www.reisprofs.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.