Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024 @ 00:00 door Travelboy , 382 keer bekeken

Joanna Lumley gaat weer op reis. Voor deze reisserie volgt de populaire Britse presentatrice de eeuwenoude specerijenroute. In Indonesië, India, Madagaskar, Zanzibar en Jordanië leert Joanna alles over de geschiedenis van specerijen als peper, nootmuskaat en vanille, de strijd die hier vaak om geleverd is én de cultuur van deze landen. Joanna Lumley’s Specerijen Route is vanaf zondag 19 mei om 18.30 uur te zien bij MAX op NPO 2.

 

 

  • Aflevering 1 – Indonesië: Joanna Lumley begint haar avontuur op de afgelegen Banda-eilanden, waar nootmuskaat ooit de koning van specerijen was. Ze proeft verse nootmuskaat en duikt in het duistere VOC-verleden van de regio. In Jakarta ontdekt ze de specerijen in een cocktailbar.
  • Aflevering 2 – India: Terug naar haar roots in India, zoekt Joanna naar het verhaal van zwarte peper, het zwarte goud. Van het kleurrijke Hampi tot de backwaters van Kerala, ontdekt ze de rijke smaken en tradities van het land.
  • Aflevering 3 – Madagaskar: Op het Afrikaanse eiland Madagaskar onthult Joanna de geheimen van vanille, een van ’s werelds duurste specerijen. Ze verkent de chocolade-industrie en eindigt op Nosy Be, waar cultuur en krijgskunst samenkomen.
  • Aflevering 4 – Zanzibar en Jordanië: Op Zanzibar ontdekt Joanna de invloed van specerijen op de architectuur en cultuur, voordat ze naar Jordanië reist. Daar verkent ze de uitgestrekte Wadi Rum, ontmoet bedoeïenen en bezoekt de oude stad Petra.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.