Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 augustus 2024 @ 18:23 door Travelboy , 94 keer bekeken

Sri Lanka heeft een nieuwe maatregel goedgekeurd om gratis toeristenvisa te verstrekken aan bezoekers uit 35 landen, waaronder België en Nederland. Dit proefprogramma, dat op 1 oktober ingaat, moet het toerisme naar het land verder stimuleren.

 

 

Het proefprogramma, dat loopt vanaf 1 oktober tem eind maart 2025, voorziet in gratis toeristenvisa voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Onder de 35 landen die in aanmerking komen voor het gratis visum bevinden zich veel Europese landen, maar ook reizigers uit landen zoals bv Saoedi-Arabië, China, de Verenigde Arabische Emiraten, Nepal, Rusland, Thailand, Maleisië en Japan kunnen een gratis visum bekomen.

 

Ambitie

 

De nieuwe (proef)maatregel is een belangrijke stap in de ambitie van Sri Lanka om een visumvrij land te worden, in navolging van populaire Aziatische toeristische bestemmingen zoals Thailand, Vietnam en Singapore.

 

De toeristische sector in Sri Lanka is de afgelopen jaren hard getroffen door de COVID-19 pandemie en een daaropvolgende financiële crisis. Toch toont het land sinds vorig jaar stilaan herstel en heeft het dit jaar al bijna 2 miljoen toeristen geregistreerd. Een record sinds pre-Covidjaar 2019.

 

De meeste toeristen komen momenteel uit India en het Verenigd Koninkrijk.

 

bron: www.travellikeapro.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.