Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 02 juni 2024 @ 07:48 door Travelboy , 299 keer bekeken

Een zorgvuldige voorbereiding is cruciaal wanneer je besluit te gaan skiën. Terwijl essentiële uitrusting zoals helmen, ski’s, skischoenen en skistokken vaak ter plaatse gehuurd kunnen worden, zijn er verschillende kledingstukken en accessoires die je van thuis moet meebrengen als je naar de sneeuw afreist. Ben je een beginnende wintersporter en vraag je je af welke kleding je moet inpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel lichten we toe welke items absoluut niet mogen ontbreken tijdens jouw wintersportavontuur!

 

Ski-outfit: skibroek en ski jas

Het is essentieel dat je je skibroek en ski jas meeneemt. Deze items vormen je beschermende buitenlaag. Kies voor een skiset van waterdicht en ademend materiaal dat ook sneldrogend is om je optimaal te beschermen tegen de koude. Skikleding is zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar, en er is een brede keuze aan stijlen, kleuren en maten. Zo kun je er op de pistes even stijlvol uitzien als je zelf wilt! Een populair merk voor skikleding is bijvoorbeeld O’Neill, dat de laatste modetrends volgt, vooral op het gebied van ski- en winterjassen voor zowel heren als dames. In hun assortiment vind je trendy ontwerpen en flatterende pasvormen. Dit jaar zijn de ski jas dames trends gericht op anorakstijlen, fluweel en levendige kleuren, zodat je altijd modieus de piste afdaalt!

 

Skisokken

De keuze van je skisokken is ook belangrijk. Skisokken zijn langer dan gewone sokken om je schenen en kuiten te beschermen tegen het harde materiaal van de skischoenen. Ze zijn gemaakt van ademende stoffen die voorkomen dat je voeten nat en koud worden. Skisokken zijn beschikbaar in zowel luxe als budgetvriendelijke varianten, maar bezuinigen op goede skisokken raden we af omdat koude, natte voeten het skiën onaangenaam maken. Kwalitatieve skisokken zijn bovendien versterkt op specifieke plekken om pijn te verminderen tijdens het skiën. Een belangrijke tip: draag niet twee paar sokken over elkaar, want dat kan juist schuren en je huid beschadigen. Één paar goede skisokken is voldoende.

 

 

Thermo-ondergoed

Voor andere kleding is het slim om in lagen te werken, behalve bij skisokken. Thermo-ondergoed vormt de basislaag en helpt je lichaam warm te houden onder je kleding. Er zijn zowel thermoleggings als thermoshirts beschikbaar, met korte of lange mouwen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

 

Pully of vest

Over je thermo-ondergoed draag je een isolerende tussenlaag, zoals een herenvest, dameshoodie of skipully met lange mouwen. Kies materialen die ademend zijn zodat vocht goed wordt afgevoerd. Voor wie het snel koud heeft, kan het slim zijn om twee isolerende lagen over elkaar te dragen. Vermijd echter katoen, omdat dit materiaal vocht slecht afvoert. Tip: Controleer de weersverwachting voordat je op wintersport gaat. In maart bijvoorbeeld, zijn de temperaturen vaak hoger dan in januari, wat kan betekenen dat je soms genoeg hebt aan alleen een pully, eventueel met een thermoshirt en -legging eronder.

 

Handschoenen

Je handen koelen snel af, dus goede handschoenen zijn cruciaal. Kies handschoenen die waterdicht, winddicht en ademend zijn. Voor extra koude dagen kun je overwegen eerst dunne handschoenen aan te trekken, gevolgd door een paar dikke handschoenen.

 

Skibril en zonnebril

Bescherm je ogen tegen de felle zon en de weerkaatsing van het licht op de sneeuw door een skibril te dragen. Er zijn verschillende soorten brillen voor zonnige of bewolkte dagen. Deze glazen beschermen niet alleen tegen het licht, maar helpen je ook beter zicht te hebben op de piste. Gebruik een zonnebril wanneer je pauzeert op het terras om je ogen te beschermen tegen de zon.

 

Muts of helm

Het dragen van een helm is standaard op de piste omdat het ernstig hoofdletsel kan voorkomen bij een val. Helmen zijn vaak te huur, maar als je regelmatig gaat skiën, kan het de moeite waard zijn om zelf een helm aan te schaffen. Overweeg een dunne muts onder je helm als je het snel koud hebt. Dikke wollen mutsen zijn ideaal voor de après-ski in de avond.

 

Snowboots

Voor activiteiten buiten de piste zijn goede snowboots essentieel. Deze laarzen zijn warm, waterdicht en voorzien van een stevig profiel om uitglijden te voorkomen.

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.