Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 02 juli 2024 @ 00:28 door Travelboy , 360 keer bekeken

Ontdek de designgeschiedenis van de Nederlandse vakantieganger in De Grote Vakantietentoonstelling. Van ANWB-routekaarten tot Kip-caravans en Scheveningse baden: deze tentoonstelling in Den Bosch toont hoe design onze vakanties vormgeeft.

 

een familie gaat op reis met de Kip-Kuiken

 

Vakanties laten zien wie we zijn en wat we verlangen. De tentoonstelling neemt je mee op een typische Nederlandse vakantie, van reisplanning tot thuiskomst. Alles wat we gebruiken op vakantie, van vervoersmiddelen tot accommodaties, is ontworpen om onze ervaringen te verbeteren.

 

Reis door de Tijd

 

In de hal van het museum vind je het Kuikenmodel van de Kip Caravan uit 1954. Dit mini-huis op wielen laat zien hoe ingenieurs en architecten onze vakanties vormgeven. Ook te zien: een Fiat Panda uit 1983, die toont hoe auto’s in de jaren 80 steeds meer kampeerwagens werden. Andere hoogtepunten zijn de zelfgebouwde kampeeraanhangwagen van architectuurstudente Augustine Schreuder-Gratama uit 1933 en vakantiekiekjes van haar avonturen.

 

Cultureel Erfgoed

 

Vakantie is een essentieel onderdeel van onze cultuur en identiteit. Tot de 19de eeuw was reizen voorbehouden aan de elite. Met de komst van trein, auto en vliegtuig en sociale wetgeving zoals de achturige werkdag, werd vakantie voor iedereen mogelijk. Dit leidde tot massatoerisme, wat ons reisgedrag heeft veranderd. Nu zijn we ons meer bewust van de impact van toerisme op natuur en cultuur.

 

Design Museum Den Bosch

 

Design Museum Den Bosch belicht de invloed van design op ons dagelijks leven. Met zes tot acht tentoonstellingen per jaar, inclusief educatieve programma’s, toont het museum de culturele betekenis van vormgeving. De Grote Vakantietentoonstelling loopt van 6 juli tot 10 november 2024 en is gemaakt door conservator Anne-Karlijn van Kesteren en Studio met met.

 

bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

  • Susan-
    dinsdag 2 juli 2024, 07:24

    Leuk dat je het hier plaatst . Ik woon in den Bosch. 
    Iedereen is welkom in mijn mooie stad, er is veel meer te zien en te doen hier.

    https://s-hertogenbosch.clubs.nl/
     

     

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.