Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2024 @ 00:01 door Travelboy , 120 keer bekeken

Airbnb heeft onlangs diverse nieuwe functies en updates geïntroduceerd om zowel de gebruikerservaring voor gasten te verbeteren als de servicekwaliteit van hosts te verhogen.

 

 

Met meer dan 7,7 miljoen advertenties op het platform, is het van cruciaal belang dat gebruikers op een makkelijke manier accommodaties kunnen vinden die aan hun eisen voldoen. Hierom lanceerde Airbnb onder andere de ‘Guest favorite’-collectie. Deze verzameling bestaat uit twee miljoen van de populairste woningen, geselecteerd op basis van beoordelingen, recensies, en betrouwbaarheidsgegevens van meer dan een half miljard bezoekers. Sinds de introductie in november zijn er meer dan 13,5 miljoen boekingen voor deze accommodaties geregistreerd, waarvan bijna 95% een vijfsterrenbeoordeling ontving na verblijf. De gemiddelde beoordeling van een ‘Guest favorite’ ligt opmerkelijk hoog, met een score van 4,92.

 

Verder introduceert Airbnb deze zomer een nieuwe kwaliteitsindicator om uitmuntende advertenties te onderscheiden. Deze indicator wordt toegevoegd aan pagina’s van accommodaties die wereldwijd tot de top 25% behoren, gebaseerd op beoordelingen, reviews, en betrouwbaarheid. De allerbeste, de top één procent, ontvangen zelfs een trofee-icoon op hun pagina. Daarnaast wordt nu ook getoond als een advertentie tot de 10% laagst beoordeelde behoort en is er een nieuwe sorteerfunctie voor recensies met lage scores.

 

Om het aantal last-minute annuleringen door hosts te verminderen, heeft Airbnb aanpassingen doorgevoerd in de standaard boekingsinstellingen en de beschikbaarheid op de kalender. Deze wijzigingen bieden nieuwe hosts meer flexibiliteit en controle over hun eerste boeking. Ook zijn er nieuwe prijstools geïntroduceerd en strengere voorwaarden gesteld aan annuleringen door hosts. Sinds de implementatie van deze veranderingen in juli is het aantal annuleringen door hosts met 36% gedaald.

 

Bovendien heeft Airbnb actie ondernomen tegen advertenties van lage kwaliteit. Een vernieuwd kwaliteitssysteem voor hosts is ingevoerd in april 2023, waarmee advertenties die niet voldoen aan de verwachtingen van de community, grondiger beoordeeld worden. In de eerste drie maanden zijn er 12.000 advertenties verwijderd; daarna volgden nog eens 100.000. Airbnb blijft elke accommodatie evalueren na verblijf om te waarborgen dat deze aan de verwachtingen voldoet.

 

Ten slotte wordt deze maand de integratie met slimme sloten van Schlage geïntroduceerd, waardoor hosts in de VS en Canada hun accommodaties eenvoudiger kunnen beheren. Gasten hebben tot nu toe positief gereageerd op deze nieuwe functie, met een gemiddelde incheckbeoordeling van 4,96. Later dit jaar wordt de integratie uitgebreid naar slimme sloten van August en Yale.

 

Airbnb kondigt aan dat er in mei, tijdens de ‘Airbnb 2024: Nieuw deze zomer’-presentatie, verdere productupdates zullen worden geïntroduceerd.

 

bron: www.travelnext.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.