Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 mei 2024 @ 00:17 door Travelboy , 398 keer bekeken

 

Fietsen in Nederland wordt steeds leuker en veiliger, dankzij het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten. Sinds 1999 is het knooppuntensysteem vanuit België naar Nederland gekomen, met Midden-Limburg als pionier. Nu is het hele land bedekt met 9.500 knooppunten, waardoor je kunt genieten van een uitgebreid netwerk van 34.500 km fietsroutes.

 

 

Het succes van dit netwerk is te danken aan de samenwerking tussen verschillende regio’s en organisaties, waaronder het Fietsplatform. Deze samenwerking heeft geleid tot een landelijk dekkend netwerk, gewaardeerd door miljoenen fietsers.

 

Hoewel de fietsknooppunten één groot netwerk lijken, zijn ze eigenlijk verdeeld over 37 regionale netwerken, met verschillende beheerders. Deze partijen spelen een cruciale rol in het onderhoud en de instandhouding van de fietsroutes.

 

Miljoenen fietsers

 

Uit onderzoek blijkt dat fietsknooppunten zeer populair zijn onder Nederlandse fietsers. Maar liefst 54% van de fietsers maakt gebruik van deze knooppunten, wat neerkomt op zo’n 6 miljoen Nederlanders. De waardering voor het knooppuntnetwerk krijgt een rapportcijfer van 7,9.

 

Met de veranderingen in het fietslandschap blijft kwaliteitsbewaking essentieel. Samen met regiopartners werkt het Fietsplatform aan een nieuw kwaliteitskader om het fietsen veilig en aantrekkelijk te houden, zodat we nog vele fietsavonturen kunnen beleven.

 

bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.