Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 08 april 2024 @ 00:04 door Travelboy , 81 keer bekeken

Als je een lekkere, flinke wandeling aan het maken bent, wil je natuurlijk niet de kans lopen op blaren of pijnlijke voeten. Goede wandelschoenen en wandelsokken zijn dan onmisbaar. Door met de juiste wandelsokken te wandelen, geniet je van betere dempende eigenschappen en een betere vochtregulatie. In dit artikel zetten wij de top 10 beste wandelsokken voor je op een rijtje, zodat jij makkelijker een keuze kunt maken.

 

Wat zijn de voordelen van wandelsokken?

 

Wandelsokken verschillen van gewone sokken, doordat wandelsokken een andere pasvorm en samenstelling hebben. Vaak zijn er geen of nauwelijks naden in de sokken en hebben de sokken een goed aansluitende pasvorm om drukpunten te voorkomen. Daarnaast hebben wandelsokken een goed ademend en vochtregulerend vermogen door het gebruik van een combinatie van synthetische vezels en / of wol. Hierdoor blijven de voeten tijdens het wandelen goed droog en krijgen blaren vrijwel geen kans.

 

Tips bij het kopen van de beste wandelsokken

 

Bij het kiezen van de juiste en beste wandelsokken draait alles om de pasvorm, de dikte van de sokken en de materialen. Het is verstandig om vooraf te bedenken waar je de sokken voor wilt gaan gebruiken. Is het op de bestemming waar je gaat wandelen nat en koud, of juist droog en warm? Je wilt namelijk geen last krijgen van koude tenen en ook niet van te warme voeten. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

 

De pasvorm voor het aanschaffen van de beste wandelsokken

 

Hoe beter de wandelsokken om de voeten heen passen, hoe minder wrijving er zal zijn. Hierdoor zal je ook minder last hebben van pijn en blaren. Wandelsokken mogen nooit te krap zitten en ook niet te ruim. Daarom is het verstandig om altijd voor de juiste maat te kiezen. De wandelsokken zijn anatomisch voorgevormd om een perfecte pasvorm te kunnen hebben. Vaak zijn er verschillende damesmodellen en herenmodellen, omdat de herenvoet gemiddeld wat groter is. De beste wandelsokken zijn altijd goed afgewerkt met naden die volledig zijn weggewerkt in het breisel. Dit voorkomt namelijk drukpunten.

 

De dikte van de wandelsokken

 

De dikte van de sokken hangt voornamelijk van het weer af op de bestemming. Kies altijd voor de juiste balans en ga nooit voor sokken die te warm of te koud zijn. De dikte van de sokken is hierbij mede bepalend. Mensen ervaren vaak eerder dat de sokken te dik zijn dan te dun. Het is hierbij voornamelijk een kwestie van verschillende sokken uitproberen, zodat je erachter kunt komen wat voor jouw voeten het beste werkt.

 

De verschillende hoogtes

 

De hoogte van de sok kan van onder de enkels tot wel kniehoog variëren. Welke hoogte je uiteindelijk moet kiezen, hangt vooral af van de hoogte van je wandelschoenen. Vaak kies je voor hoge wandelschoenen als je in natte of rotsachtige gebieden gaat wandelen. De sokken moeten dan hoog genoeg zijn, zodat het schuren van de enkels tegen de schacht voorkomen kan worden. Enkelsokken adviseren we niet snel, kniehoge – vaak compressie- sokken zijn steeds populairder en eigenlijk een must voor elke wandelaar.

 

Credits: Clay Banks – Unsplash

 

Dit zijn de beste wandelsokken

 

Nu je weet waar je bij de aanschaf van wandelsokken op moet letten, is het tijd om de beste wandelsokken op een rijtje te zetten. Hieronder onze top 10 in willekeurige volgorde. Op zoek naar de beste wandelsokken voor kinderen? Scroll dan naar beneden of klik hier.

 

 

bron: www.thehike.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.