Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 januari 2021 @ 01:43 door Travelboy , 663 keer bekeken

Fiets je het liefst elke dag zo veel mogelijk kilometers en wil je dit graag combineren met een onvergetelijk avontuur door de Alpen of Pyreneeën? Lees dan snel verder. Voor degene die nog niet bekend zijn met bikepacking, het is een combinatie van fietsen en backpacken. Het idee is om zo minimalistisch mogelijk op pad te gaan en zo veel mogelijk kilometers te maken. Ga je voor lichtgewicht of kies je toch voor een fatbike? Alles is mogelijk. In dit artikel leggen wij jou uitgebreid uit over hoe je zo een avontuur plant en wat je allemaal nodig hebt voor een episch bikepacking avontuur.

 
 

Essentiële bikepacking uitrusting

 

Laten we beginnen met wat je allemaal nodig hebt bij het maken van een bikepacking trip. Wat belangrijk is, is een fiets waarmee je veel kilometers kan maken en waar je comfortabel op zit. Afhankelijk van het terrein waar je van plan bent om te gaan rijden kan je je fiets daarop aanpassen. De banden hebben veel invloed op de manier waarop jij contact maakt met de weg en verdienen daarom extra aandacht. Ben je van plan om alleen over asfalt te rijden of houd je juist meer van off-road? De keuze is helemaal aan jou en voor elke ondergrond is er wel een passend alternatief. 

 

De tassen die je gaat gebruiken zijn vrijwel net zo belangrijk als je fiets. Je doet er tenslotte al je spullen in en wilt dat deze in welke weersomstandigheden dan ook droog blijven. Ook hier geldt, afhankelijk van waar je heen gaat en hoe lang beïnvloed de set-up van je tassen. Ga je een weekje op tour door Nederland en slaap je in hotels of B&Bs, dan heb je aan een tas van 40 liter voldoende. Ben je van plan om door Europa te gaan fietsen met een tentje, dan heb je meer ruimte nodig. Ook hier is de keus helemaal aan jou en is er altijd wel een passende oplossing.

 

Lees verder op: thehike.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.