Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 april 2021 @ 05:11 door Travelboy , 664 keer bekeken

Reisorganisatie D-reizen is failliet. En daarmee vallen voor veel mensen waarschijnlijk een hoop voorzichtig gemaakte vakantieplannen in duigen. Krijg je je geld nog terug als je hebt geboekt? En als je een voucher hebt omdat je eerder een reis moest annuleren, blijft die nog geldig?

 

De aanhoudende coronacrisis heeft D-rt Groep, het moederbedrijf achter D-reizen, de kop gekost. Door de crisis komt er volgens D-reizen amper nog geld binnen, door de vertraging van het voucherfonds is de reisorganisatie niet in staat om te overleven. En dus verklaarde de rechtbank in Haarlem de reisorganisatie failliet.

 

Bekijk hier een video van Hart van Nederland

 

D-reizen failliet, ben je je geld kwijt?

 

Maar wat als je nét voorzichtig een zomervakantie hebt geboekt voor dit jaar? Of nog een reisvoucher in de kast hebt liggen van vorig jaar? Mirjam Dremsé, woordvoerder van reisbrancheorganisatie ANVR, stelt vakantiegangers in een reactie aan Hart van Nederland gerust. "Reizigers zijn gedekt, dit betekent dat zij hun geld terugkrijgen."

 

Volgens Dresmé is Stichting Garantiefonds (SGR) nu aan zet. "Zij moet samen met de curator kijken naar wie waar recht op heeft." Hoe lang dit precies gaat duren, kan Dresmé niet zeggen.

 

Wat gebeurt er met je vakantievoucher bij D-reizen?

SGR bevestigt dat vakantievouchers zijn gedekt. Zodra zij inzicht heeft in alle informatie, zullen zij klanten van D-reizen individueel benaderen. "Tot die tijd adviseren we om zelf geen contact op te nemen met SGR, maar houd onze website en social media in de gaten. Op dit moment beschikt SGR niet over gegevens van klanten", zegt SGR in een schriftelijke reactie.

 

Wat als je geen voucher hebt, maar wel een vakantie geboekt?

 

Ook deze vakanties worden gedekt door het garantiefonds. Reizen die nog niet zijn geannuleerd, worden mogelijk nog door de achterliggende touroperator uitgevoerd. SGR meldt Hart van Nederland dat reizigers bericht ontvangen van hun touroperator als ook deze reizen niet doorgaan.

 

lees ook Hart van Nederland  D-reizen is failliet verklaard, doorstart wordt onderzocht



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.