Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 mei 2021 @ 00:12 door Travelboy , 732 keer bekeken

Heb jij zin in een stedentrip naar Frankrijk? Frankrijk heeft heel veel mooie steden, klein en groot. Maar welke Franse steden moet je nu écht een keer gezien hebben? Dit zijn de zeven mooiste steden van Frankrijk!

 

1. Montpellier

 

Montpellier, Place Of Comedy, Building, Architecture

 

Montpellier is misschien wel het best bewaarde geheim van Frankrijk - zeker niet te verwarren met havenstad Marseille, die iets verderop aan de kust ligt. Montpellier ligt in de regio Hérault (die vroeger Languedoc-Roussillon genoemd werd). De Middellandse Zee is hier vlakbij. Deze Zuid-Franse stad is beeldschoon. En compact. Het oude centrum kun je heel goed te voet ontdekken. Je dwaalt er eindeloos door smalle straatjes en kom steeds weer uit op en prachtig pleintje met terrasjes.

 

Het is een echte studentenstad en dat betekent eigenlijk maar één ding: gezelligheid. Montpellier leeft echt. Hotspots zijn er zeker ook: er is een mooie Arc de Triomphe, Place de la Comédie is het centrale middelpunt van Montpellier en Jardin des plantes de Montpellier is de oudste plantentuin van Frankrijk. Zeker in de zomermaanden is het een hele fijne stad om een aantal dagen door te brengen. En wordt het echt warm? Dan is de zee dichtbij. Combineer een stedentrip Montpellier dan ook met het strand: Palavas-les-flots is vlakbij en heel mooi. Of zak iets verder af naar het zuiden. Cap d'Agde, Valras-Plage, Saint-Cyprien, Argeles-sur-Mer en Collioure zijn allemaal waanzinnig leuke vakantiebestemmingen!

 

2. Toulouse

 

France, Toulouse, Architecture, Buildings, Street, Old

 

Toulouse ligt in de Haute-Garonne, niet ver bij de Pyreneeën vandaan. Toulouse is net als Montpellier een redelijk kleine stad waardoor je te voet een heel eind komt. Het is een hele mooi stad, met authentieke pleinen en straten. De ligging aan de rivier Garonne zorgt voor mooie plaatjes. Wandel via de eeuwenoude Pont Neuf naar de overkant: het is de mooiste brug van Toulouse.

 

Place du Capitole is het centrale plein van Toulouse, waar je terecht kunt voor een terrasje en een Franse café au lait met een éclair. En je kunt in deze stad heel goed shoppen: dwaal voor de leukste winkels door de straatjes in de oude binnenstad. Heel mooi is de Jardin japonés de Tolosa, deze Japanse tuin is een oase van rust midden in de stad. Omdat Toulouse relatief onbekend is, is er veel om zelf te ontdekken. Als stop richting Noord-Spanje is het de perfecte stad, maar ook wanneer je afbuigt naar de Middellandse Zee of de Pyreneeën. In deze mooie Franse stad moet je in ieder geval een keer geweest zijn!

 

3. Parijs

 

Building, Architecture, Landmark, Tourist Attraction

 

De Franse hoofdstad is natuurlijk de mooiste stad van allemaal. Een oneerlijke strijd met de rest van de Franse steden, want Parijs steekt er met kop en schouders bovenuit. Het leuke aan Parijs is vooral dat je hier nooit uitgekeken bent. Of je nu voor de eerste keer Parijs bezoekt, of je bent er al tientallen keren geweest: deze stad is in staat om je keer op keer te verrassen. Je kunt er zelfs voor een dagje naartoe.

 

Dat je altijd weer verrast wordt heeft vooral te maken met het feit dat Parijs een hele grote stad en met veel toffe wijken, die zo uniek zijn dat je er dagen door kunt brengen. En in ieder jaargetijde is deze stad ook weer anders, waardoor een stedentrip een compleet nieuwe beleving kan zijn. Winter in Parijs is bijzonder, zeker vlak voor kerst, maar in de zomer is het hier ook genieten. Al doe je dat eigenlijk altijd in de mooiste stad van Frankrijk. En het leuke is dat deze bucketlist-stad ook binnen handbereik is: je kunt er met de auto naartoe maar met de trein is sneller en een stuk ontspannender!

 

4. Annecy

 

Annecy, Architecture, Tourism, Travel, City, Water

 

De stad Annecy ligt aan het beroemde meer van Annecy. Het ligt in de Haute-Savoie en is omgeven door bergen. Ontspannen gaat hier volledig vanzelf. Hoewel Annecy een echte stad is, kan het toeristische centrum enigszins dorps aanvoelen. Het is in ieder geval een beeldschone plek om te zien, want ook door de stad heen stroomt water. Via met bloemen bezaaide bruggetjes kun je door 'Frans Venetië' struinen. Pont des Amours wordt gezien als de mooiste brug, waar je vanzelfsprekend met je geliefde naartoe moet. Zeker in de zomermaanden is het hier levendig en gezellig druk.

 

Annecy is de perfecte stad voor iedereen die eigenlijk niet stil wil zitten. Omdat het water en de bergen zo dichtbij zijn, kun je een dag in de stad heel goed combineren met varen, fietsen, wandelen of de bergen in. De route rondom het meer van Annecy is er eentje die je gedaan móét hebben als je hier bent.

 

5. Nice

 

Port, Nice, France, Landscape, Côte D'Azur

 

Nice is veruit de mooiste stad aan de Côte d'Azur. Nergens anders in Frankrijk heb je een toffe stad én het strand binnen handbereik als in Nice. Het is een prachtige stad met oude gebouwen, mooie pleinen, leuke boetieks en ontelbaar veel aantrekkelijke terrasjes.

 

De oude stadskern wordt Vieux Nice genoemd en dat is ook meteen het mooiste deel van de stad. Het is heerlijk om er door de smalle, autovrije straatjes te dwalen. Je vindt er ook veel delicatessezaakjes met lokale lekkernijen. Vergeet ook niet om er een salade Niçoise te eten, die natuurlijk nergens lekkerder smaakt dan hier.

 

â–¸ Tip: neem de trap of lift omhoog naar La Colline du Château. Hier heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de stad en de Middellandse Zee.

 

6. Lyon

 

Basilica, Church, Monument, Christian, Religious

 

Lyon is na Parijs en Marseille de derde grootste stad van Frankrijk. De meeste vakantiegangers rijden er voorbij als ze de Route du Soleil richting het zuiden nemen, maar het is zonde om hier niet te stoppen. Lyon is een prachtige stad waar je zelfs meerdere dagen zou kunnen blijven zonder je te vervelen.

 

De geschiedenis van Lyon gaat ver terug en dus is er veel te zien. Cathédrale Saint-Jean is een van de hoogtepunten. Er is veel water in de stad: midden in Lyon komen de de Rhône en de Saône samen waardoor het schiereiland Presqu'île is ontstaan. Eén ding is mag je ook niet missen in Lyon: de zogenaamde traboules. Het zijn geheime doorgangen en binnenpleinen. Er zijn er meer dan 200 te vinden, met name in Vieux Lyon, de prachtige oude wijk uit de renaissance.

 

â–¸ Tip: links van de stad Lyon licht de regio Loire - niet te verwarren met de Loiredal tussen Nantes en Tours. De Loire is een waanzinnig mooie regio met lieflijke dorpen en mooie meren. Een heerlijk stukje Frankrijk: hier lees je er meer over.

 

7. Reims

 

Reims, Cathedral, Gothic, Religion, Statues

 

Reims is de champagnehoofdstad van de wereld. Je zou het klein-Parijs kunnen noemen, want ook dit is een stad vol met elegante pleinen, mooie parken en een indrukwekkende kathedraal. Om champagne kun je in deze stad niet heen, want tijdens een stadswandeling is de kans groot dat je boven de 120 kilometer aan ondergrondse wijnkelders loopt.

 

Place Drouet d’Erlon is het centrale middelpunt van de stad: een sfeervol plein met volop leuke cafés en restaurants. Alle bekende champagnehuizen, zoals Veuve Clicquot, Laurent Perrier, Moët & Chandon en Pommery zijn hier gevestigd en die kun je bezoeken. Het hoort bij een bezoek aan de stad Reims. Ga de wijnkelders in en laat je meenemen in het proces van het maken van 's werelds bekendste mousserende wijnen.

 

â–¸ Tip: in de omgeving van de stad kun je prachtige wijnroutes rijden. De beste reistijd daarvoor is september, wanneer de druiven (bijna) geoogst gaan worden.

 

Bronnen:

tekst: www.travelvalley.nl

foto's: https://pixabay.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.