Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 11 juli 2021 @ 00:10 door Travelboy , 598 keer bekeken

In de strijd tegen corona is Malta het eerste land van de Europese Unie dat niet-gevaccineerde toeristen gaat weigeren. De autoriteiten zullen vanaf woensdag alle bezoekers de toegang tot het land ontzeggen die niet volledig zijn ingeënt tegen Covid-19.


Het bewijs van vaccinatie is vanaf 14 juli verplicht. Malta erkent het Europese coronapaspoort, net als het Britse coronacertificaat. Kinderen die hun ouders vergezellen, moeten een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Niet-begeleide kinderen krijgen geen toestemming om te reizen.


,We zullen het eerste EU-land zijn dat dit doet, maar we moeten onze samenleving beschermen”, aldus gezondheidsminister Chris Fearne. Voordien moesten enkel reizigers uit Groot-Brittannië een bewijs van vaccinatie voorleggen, voor andere reizigers volstond een negatieve coronatest.


Slechts drie coronapatiënten in ziekenhuis

 

Malta stelde de afgelopen 24 uur 96 nieuwe besmettingen vast, de vierde opeenvolgende dag waarop het aantal bijna verdubbelde. Een meerderheid van die besmettingen wordt in verband gebracht met buitenlandse toeristen. Ondanks de stijgende besmettingscijfers liggen er op dit moment wel slechts drie patiënten in het ziekenhuis met Covid-19.

 

Malta kent de hoogste vaccinatiegraad van Europa: 79 procent van de volwassenen is volledig gevaccineerd, 84 procent heeft een eerste prik gekregen.

 

bron: www.ad.nl

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.