Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 26 augustus 2021 @ 00:00 door Travelboy , 562 keer bekeken

Je kan in Google Maps gerechten op een menukaart van een restaurant vertalen. Dat is erg handig als je in het buitenland op vakantie bent of simpelweg wilt weten wat de Nederlandse vertaling van een gerecht is. Zo werkt het.

 

Gerechten op menukaarten vertalen in Maps

 

 

Google Maps heeft een handige functie die gebruik maakt van Google Lens. Door deze samenwerking kun je in de navigatie-app foto's van menukaarten bij restaurants laten vertalen. Op deze manier weet je van tevoren wat kan verwachten als je het gerecht in een restaurant bestelt.

 

Google Lens is daar natuurlijk de perfecte partner voor want met deze app kan je objecten herkennen zoals beelden, planten en gebouwen, maar ook teksten vertalen of een leuke outfit of mooie stoel scannen en via Google voor je opzoeken. Het enige wat je hoeft te doen is het voorwerp te scannen met de app.

 

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

 

Zo werkt het

 

Je kan met Lens met de functie 'Dineren' populaire gerechten op een restaurantmenu op basis van reviews op Google Maps bekijken. Deze mogelijkheid is ook direct in Maps te raadplegen. Ga hiervoor naar een restaurant waarvan je de menukaart wilt bekijken, bijvoorbeeld dit Duitse restaurant.

  1. Open Google Maps
  2. Zoek het restaurant op en tik op het tabblad Menu
  3. Open een foto waarop het menu van dit restaurant te zien is
  4. Tik op Vertalen of Gerechten verkennen

 

De tweede optie laat zoekresultaten zien van de gerechten op de kaart. Dat zijn gerelateerde afbeeldingen en vaak ook recepten. De vertaaloptie herkent de tekst op het menu en vertaalt deze meteen voor je. Je vindt onderaan nog opties om de vertaalde tekst te delen of naar de vertaling te luisteren. Je kan ook vanuit hier ook Google Translate openen.

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

 

Via de twee knoppen onder in beeld kun je de gerechten op de kaart vertalen of gerechten verkennen. Met de eerste optie vertaal je meteen de gerechten meteen. Heb je dan nog geen idee wat een bepaald gerecht inhoudt? Dan kun je kiezen voor de tweede optie. Als je op een gerecht tikt, zal Google Lens deze voorzien van foto's zodat je direct weet hoe het gerecht eruit ziet. Je kan ook verder op Google zoeken naar recepten en ingrediënten et cetera.

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

 

 

Als je tijdens je vakantie langs een restaurant loopt, kun je de menukaart natuurlijk ook direct met Google Lens inscannen om deze te vertalen. Nu deze functie ook in Maps zit, kun je dit al vanaf je vakantieadres of al thuis doen, zodat je meteen weet waar je naartoe moet om die lekkere biefstuk te nuttigen. Dat scheelt ook weer een app op je telefoon.

 

bron: www.androidworld.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.