Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 februari 2021 @ 00:48 door Travelboy , 514 keer bekeken

Spanje wil het door de coronacrisis geteisterde toerisme weer in het zadel helpen met het invoeren van vaccinatiebewijzen voor reizigers. Dat heeft Arturo Ortiz, de Duitse baas van het Spaanse toeristenbureau Turespaña, tegen de krant Bild verklaard. ‘Spanje streeft naar veilige internationale mobiliteit.’

 

Details over het vaccinatiebewijs zijn nog niet bekend, schrijft persbureau Reuters, behalve dat toeristen bij hun bezoek aan Spanje moeten kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt. Hiermee zou aan het begin van de zomer ‘normaal’ reizen mogelijk zijn, in ieder geval zonder dat een negatief testresultaat getoond hoeft te worden.

 

Volgens deskundigen wordt hiermee tegemoet gekomen aan reizigers die opzien tegen een verplichte quarantaine bij terugkomst of een testverplichting. Duitse touroperators willen echter in de huidige situatie geen onderscheid maken. Alle reizigers zijn welkom, ingeënt of niet.

 

Uit onderzoek in opdracht van Bild blijkt overigens dat 54 procent van de Duitsers denkt dat het vaccinatietempo uiteindelijk over hun zomervakantie beslist.

 

Corridors
Ondertussen wil Spanje, zodra de besmettingsgraad verder daalt, mogelijk al in het voorjaar veilige reiscorridors instellen. De minister van Toerisme van de Balearen, Iago Negueruela, wil dat de Zuid-Europese landen hiervoor de handen ineen slaan. Spanje, Portugal,, Griekenland en Italië moeten gezamenlijk aan herstel van het toerisme werken. Volgens de minister moet op Europees niveau worden samengewerkt om reizen op korte termijn weer mogelijk te maken.

 

Duitse media reageren voorzichtig enthousiast. Mallorca, dat in 2019 circa 9 miljoen Duitse toeristen over de vloer kreeg, zou één van de eerste bestemmingen in Spanje kunnen zijn met een reiscorridor.

 

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft eerder al geroepen dat mensen die gevaccineerd zijn, ongehinderd in de EU moeten kunnen reizen. Dit zou mensen ook motiveren zich te laten inenten.

 

bron: www.travmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.