Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 september 2021 @ 01:42 door Travelboy , 561 keer bekeken

Amsterdam is wereldwijd een van de meest fietsvriendelijke steden voor toeristen. Ook Den Haag scoort hoog. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse Money, te vergelijken met het Nederlandse Independer. 

 

Amsterdam scoort als fietsvriendelijke stad voor toeristen van de 40 onderzochte steden een derde plaats. Het hoogst scoren Kopenhagen en Talinn. Den Haag staat op een 13e positie. In Amsterdam kun je al voor 5,28 pond per dag een fiets huren en met maximaal 30 hoogtemeters is het een makkelijk te fietsen bestemming. Den Haag is met een huurprijs van 2,56 pond volgens de onderzoekers nog veel goedkoper. 

 

De onderzoekers hebben verder gekeken naar het aantal kilometers fietspad per inwoner en ook dan staat Amsterdam in de top 10 op een negende positie. Heel verrassend scoort daar Timisoara in Roemenië het best. Qua veiligheid scoren Den Haag en Amsterdam heel goed met een vijfde positie. Hier keken de onderzoekers het naar aantal ongelukken per 100.000 inwoners in het land. Wil je extreem  veilig fietsen dan moet je in Singapore zijn. 

 

Tabel 1: Top 15 meest fietsvriendelijke steden ter wereld

 

 

Bron: Money.co.uk



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.