Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 oktober 2021 @ 00:12 door Travelboy , 527 keer bekeken

Prijzen vergelijken voor auto huren is iets wat je beslist moet doen. Maar hoe vergelijk je nou het beste de prijzen? Prijzen vergelijken voor autohuur doe je wat mij betreft het beste op de manier zoals ik in dit artikel beschrijf. Hou altijd in je achterhoofd wat je minimale wensen zijn en wat je belangrijk vind en check de voorwaarden.

 

Prijzen vergelijken voor auto huren buitenland

 

Prijzen vergelijken voor auto huren is altijd slim en goed om te doen. Net als dat je iets in een winkel gaat kopen is het goed om onderzoek te doen naar wat je wilt huren of kopen voordat je het daadwerkelijk koopt of reserveert. Belangrijk is dat je weet wat je zelf wilt, dat je ongeveer weet wat er te huur is en wat er nou precies wordt vergeleken. Als je weet waar je naar kijkt dan wordt het prijzen vergelijken voor auto huren ook een stuk eenvoudiger. Het is belangrijk dat je prijzen gaat vergelijken via websites van onafhankelijke verhuurders.

 

Daarbij is het belangrijk om te weten dat niet alle autoverhuurder de autohuur prijzen vergelijken van alle aanbieders die er zijn. Daarbij verschillen de autohuur aanbieders natuurlijk ook per bestemming. In een aantal gevallen is het dus ook beter om meerdere autohuur vergelijkingswebsites te gebruiken. Het is een vreselijke rotklus om een goede vergelijking te maken maar het is wel de moeite waard.

 

Om een goede huurauto prijs vergelijking te doen moet je natuurlijk wel weten wat een gemiddelde prijs is van een huurauto of in elk geval een vanaf prijs qua autohuur. Er is geen vaste prijs te noemen want op de ene bestemming is er meer huurauto aanbod dan ergens anders maar je zou dit in gedachte kunnen houden. Hier heb ik uitgebreid beschreven welke huurauto categorieën er zijn.

 

  • Kleine auto – gemiddeld vanaf €20,- per dag:
  • M of Small > Mini of small is vergelijkbaar met een Ford Ka of Volkswagen Up.
  • Compacte klasse – gemiddeld vanaf €25,- per dag:
  • E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
  • C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
  • Middenklasse – gemiddeld vanaf €30,- per dag:
  • I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo
  • Hogere klasse – gemiddeld tussen €40,- € 75 per dag:
  • F > Full size > vergelijkbaar met Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva
  • P > Premium > vergelijkbaar met Audi A6 of Mercedes E
  • T > Convertible > Oftewel een cabriolet
  • V > Van, een minibusje
  • W > Een stationwagen
  •  

Huurauto prijzen vergelijken, dé prijsvergelijker websites op rij!

 

Heb je besloten welke huurauto je graag wenst om te rijden tijdens je roadtrip? Dan is het nu tijd om de huurauto prijzen te vergelijken. De meest gebruikte prijsvergelijking voor auto huren in het buitenland websites zijn:

 

EasyTerra: Thrifty, Europcar, Avis, Hertz, Budget en Alamo. + > auto’s + voorwaarden onderling vergelijken.
RentalCars: addCar, Avis, Budget, Alamo, Europcar, FiRent, Greenmotion, Hertz en Scandia Rent.
Rentcars.com: Sixt, Europcar, Dollar, Keddy, Interrent, Goldcar, National, Firefly, Greenmotion, Payles, Rhodium, Fox, Avis, Budget, Hertz, Sicily by car, Locauto, Alamo en Europcar.

 

Note: Persoonlijk huur ik zelf bijna altijd via Sunny Cars wegens transparantie, all-in formule en goede prijs. Lees hier meer over mijn Sunny Cars ervaringen.

 

“Check de prijzen, voorwaarden en lees de kleine lettertjes” 

 

Autoverhuur prijsvergelijking

 

Ga er even voor zitten en neem de tijd voor de autoverhuur prijsvergelijking voor je vakantie. Het is absoluut niet de leukste klus maar het kan zeker lonen en enkele tientallen Euro’s besparen. Daarbij is het goed om te weten wat je huurt, ook als je op je vakantiebestemming eenmaal de auto gaat ophalen. Denk in elk geval aan de onderstaande tips:

 

  1. Waar is de verhuurlocatie gevestigd? 
  2. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
  3. Wat is inclusief de prijs? Denk aan, unlimited mileage, verzekeringen, eigen risicio etc. 
  4. Wat is exclusief de prijs? BTW ter plaatse, boekingskosten, extra service?

 

Autohuur buitenland tips

 

Heb je nog nooit een auto gehuurd in het buitenland of wil je nog even alles checken zodat je op de hoogte bent van alle ins & outs voor het huren van een auto in het buitenland? Dan raad ik je aan om mijn uitgebreide artikel met tips voor autohuur in het buitenland te lezen.

 

www.travelaroundwithme.com

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.