Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 30 januari 2021 @ 00:08 door Travelboy , 941 keer bekeken

 

Een backpack kopen is deel van de voorpret. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting en de tas waar je weken of misschien wel maanden mee gaat rondreizen. Het is daarom van groot belang dat je een goed exemplaar uitkiest dat lekker zit en bovendien past bij jouw wensen.

 

Heb jij een mooie reis in het verschiet en ben je benieuwd welke backpack het beste is? In deze blog geef ik tips voor het kopen van een goede backpack én welke exemplaren het populairst zijn

TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN BACKPACK

 

Waar moet je op letten als je een backpack gaat kopen? Looks en kleuren zijn namelijk niet zo belangrijk en doen er in de eerste instantie niet toe. Bepaal welke backpack het beste bij jou past aan de hand van de volgende criteria:

PASVORM

Als je een backpack gaat kopen is de pasvorm eigenlijk het belangrijkste criterium. Omdat de tas doorgaans vrij zwaar is, moet een backpack precies goed zitten om zo min mogelijk last te hebben van het gewicht. Je gaat het namelijk snel merken als je tas niet helemaal comfortabel zit. Het is daarom slim om een backpack te kopen waar je zoveel mogelijk van kan aanpassen. Koop dus bij voorkeur een backpack met verstelbare rugpanden en heupriemen, zodat de tas helemaal voor jou op maat gemaakt kan worden.

BACKPACK VOOR VROUWEN/MANNEN

Er zijn een aantal merken die onderscheid maken in backpack voor vrouwen en mannen. Onder andere Osprey heeft backpacks die zijn aangepast aan het vrouwenlichaam. Dat betekent dat de backpack smaller is bij de schouders en een stukje korter dan de mannenvariant. Daarnaast is het zogenoemde harnas van de tas gevormd naar het vrouwenlichaam en is de stand van de heupriem ook anders dan bij een backpack voor mannen. Dit draagt allemaal bij aan het comfort van de tas.

GROOTTE

Backpacks komen in verschillende groottes, maar hoeveel liter heb je nou echt nodig? Dat heeft eigenlijk alles te maken met hoeveel je zelf meeneemt. Kleine modellen tot 50 liter zijn echt voor de hardcore smallpackers. Je moet dan keuzes maken wat je meeneemt en inpakt. Zelf kies ik liever voor een maatje groter en ga ik altijd op pad met een tas van 55 tot 65 liter. Dat is in principe voldoende als je een paar weken of maanden gaat trekken in de tropen. Ben je van plan om bijvoorbeeld ook een kampeeruitrusting mee te nemen, zoals een slaapmatje en slaapzak, dan kun je beter voor een groter exemplaar kiezen

MODEL

Tot slot is het ook slim om kritisch te kijken naar het model backpack. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend handig om een backpack te hebben met een rits aan de voorkant. Je kan je backpack dan inpakken als een soort weekendtas en hebt een beter overzicht dan wanneer het allemaal via de bovenkant moet. Daarnaast is het ook handig als er wat extra ritsen en vakjes aan de buitenkant zitten voor documenten en dingen die je makkelijk bij de hand moet hebben onderweg.

PRIJS

Goedkoop is duurkoop, en dat geldt zeker voor backpacks. Een goede rugzak is een flinke aanschaf, maar het geld zeker waard. Een rugzak van een degelijk merk kan tegen een stootje en gaat vaak jaren mee. Want niet alleen de pasvorm en het comfort zie je terug in de prijs, ook de duurzaamheid van de backpack. Backpacks van Decathlon zijn stukken goedkoper dan bijvoorbeeld merken als Deuter en Osprey, maar hebben ook hun mankementen. In de reviews wordt onder andere geklaagd over uitgelubberd elastiek en slechte ritsen. Het is namelijk best kut als er iets kapot gaat terwijl je ergens in the middle of nowhere aan het backpacken bent. Als je van plan bent om een goedkopere rugzak te kopen, lees dan in ieder geval goed alle reviews door zodat je weet wat je kan verwachten.

 

Getest: Backpack Osprey Aura AG 65L

TOP 10 BESTE BACKPACKS

 

Dit zijn de 10 best verkochte backpacks

 

Benieuwd welke backpacks populair zijn onder wereldreizigers? Dit zijn de 10 best verkochte backpacks van dit moment via bol.com en Coolblue.

 

 

10 X FIJNE BACKPACKS

 

10 x DE BESTE BACKPACKS

 

DEUTER AIRCONTACT 55L + 10L

 

Deze degelijke backpack heeft een standaard inhoud van 55 liter, maar kun je desgewenst uitbreiden. De tas kun je aan de voorkant helemaal openritsen, zodat je altijd makkelijk bij je spullen kan. Enig nadeel: er zijn weinig vakjes aan de buitenkant waar je onderweg makkelijk bij kan.

 

Merk: Deuter
Type: Unisex
Inhoud: 55 + 10 liter
Gewicht: 2,27 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Nee
Prijs: € 149,95 via Coolblue

 

LOWE ALPINE AIRZONE CAMINO TREK 40-50L

Lowe Alpine Backpack

 

Als je lange trektochten wilt maken, dan is deze backpack van Lowe Alpine een goede koop. Hij werd speciaal ontwikkeld voor lange wandeltochten en blijft tijdens het hiken lekker zitten. De rugzak is misschien iets minder geavanceerd, maar heeft wel een ventilerend rugpand. Dat is prettig als je lange stukken moet lopen.

 

Merk: Lowe Alpine
Type: Heren
Inhoud: 40-50 liter
Gewicht: 1,75 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 139,95 via Bever

 

 

OSPREY FAIRVIEW 55L

 

De Osprey Fairview 55L is een backpack én daypack ineen. Je kunt de twee tassen aan elkaar vastmaken, waardoor je nooit meer met je dagrugzak op je buik hoeft te lopen. Minder praktisch is de toegang tot het hoofdvak, deze zit namelijk alleen aan de bovenkant.

 

Merk: Osprey
Type: Dames
Inhoud: 55 liter
Gewicht: 1,75 kg
Frontloader: Nee
Flightbag of regenhoes: Nee
Prijs: € 148,90 via Bol.com

 

NOMAD BATTURA 55L

 

Ik heb goede ervaringen met de backpacks van NOMAD. Deze backpacks zijn relatief goedkoop, maar kunnen tegelijkertijd jaren meegaan. De Battura 55L is een gestroomlijnd model met verstelbaar rugsysteem. Er zit een rits aan de voorkant en de ingebouwde regenhoes is ook handig.

 

Merk: Nomad
Type: Unisex
Inhoud: 55 liter
Gewicht: 1,65 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 65,99 via Bol.com

 

OSPREY AURA AG 65L

 

Deze backpack heb ik zelf al enkele jaren in gebruik en is een erg fijn exemplaar. Het is een vrouwenmodel en alle bandjes en het rugpand zijn volledig naar je eigen lichaam in te stellen. Er zitten lekker veel vakjes en zakjes aan de buitenkant, wat ideaal is als je onderweg bent. Het enige nadeel is het gebrek aan een voorlader, het hoofdvak is alleen via de bovenkant te bereiken.

 

Merk: Osprey
Type: Dames
Inhoud: 65 liter
Gewicht: 2,1 kg
Frontloader: Nee
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 180,90 via Travelbags

 

FORCLAZ TRAVEL 500 50L

 

Als je een backpack wilt kopen van minder dan € 100, dan kom je al snel uit bij de backpacks van Decathlon. Deze rugzak voor dames kent z’n beperkingen wat betreft het verstellen van de bandjes, maar wordt desondanks goed beoordeeld. Je kunt deze vanaf de voorkant helemaal openritsen en er zitten lekker veel zakken en vakken aan de buitenkant.

 

Merk: Decathlon
Type: Dames
Inhoud: 50 liter
Gewicht: 2,3 kg
Frontloader: Nee
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 79,99 via Decathlon

 

THE NORTH FACE TERRA 55L

 

Wil je een goede backpack kopen, maar geen zin om de hoofdprijs te betalen? Deze backpack van The North Face krijgt goede reviews en valt qua prijs in het middensegment. Een vrij compacte rugzak met comfortabele heupgordel en gewatteerd rugvlak. Je kunt bij deze backpack helaas niet het rugpand aanpassen naar jouw lengte, maar het gaas zorgt wel voor extra verkoeling.

 

Merk: The North Face
Type: Heren
Inhoud: 55 liter
Gewicht: 2 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Nee
Prijs: € 103 via Reisartikelen.nl

 

OSPREY SOJOURN 80

 

Een backpack op wieltjes? Jazeker, het bestaat. De Osprey Sojourn 80 heeft een uitschuifbare trekstang en kun je zowel op je rug dragen of als rolkoffer gebruiken. Ideaal als je niet constant met een rugzak wilt sjouwen, maar tegelijkertijd ook je handen vrij wilt hebben wanneer een trolley minder handig is (bijvoorbeeld in de jungle). Deze backpack is ook een topper als je niet zo goed te been bent.

 

Merk: Osprey
Type: Unisex
Inhoud: 80 liter
Gewicht: 4,07 kg
Frontloader: Nee
Flightbag of regenhoes: Nee
Prijs: € 209.30 via Reisartikelen.nl

 

JACK WOLFSKIN HIGHLAND TRAIL 55

 

Bij Jack Wolfskin maken ze onderscheid tussen backpacks voor dames en heren. Bij dit exemplaar voor vrouwen is rekening gehouden met smallere schouders en geeft dus net dat beetje extra comfort. Ook fijn: de dikke rugpadding is extra prettig als je veel bagage meesleept.

 

Merk: Jack Wolfskin
Type: Dames
Inhoud: 55 liter
Gewicht: 2,2 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 145,90 via Travelbags.nl

 

DEUTER AVIANT VOYAGER 65+10

Deuter Backpack

 

Ook Deuter heeft een 2-in-1 backpack in de collectie. De Aviant Voyager bestaat uit een backpack en compacte daypack die je ook afzonderlijk van elkaar kan gebruiken. Als je tijdens het reizen je handen vrij wilt hebben, kun je de twee rugzakken eenvoudig in elkaar schuiven.

 

Merk: Deuter
Type: Heren
Inhoud: 65 + 10 liter
Gewicht: 2,83 kg
Frontloader: Ja
Flightbag of regenhoes: Ja
Prijs: € 199,95 via Coolblue

 

Meer tips voor het backpacken? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

• Getest: dit zijn de beste packing cubes voor in je backpack of koffer
• Backpacken met de draagbare reiskluis van Pacsafe, is het een aanrader?
• Getest: De Osprey Aura AG 65L, een backpack speciaal voor vrouwen
• 20 x onmisbaar tijdens het backpacken

 

bron: www.expeditieaardbol.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.