Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 juni 2021 @ 01:06 door Travelboy , 609 keer bekeken

 

In negen afleveringen ontrafelen Arnout en zijn team onder meer de wortels van feesteiland Ibiza, maken ze kennis met de 81-jarige en enige bewoner van het Italiaanse eiland Budelli en spreekt Arnout de vissers van Lampedusa die bijna dagelijks mensen op zee redden.

 

Arnout: ‘De reis door de Middellandse Zee is het logische vervolg op mijn tocht Rond de Noordzee. Mare Nostrum, de Middellandse Zee, is de moeder van alle zeeën: de bakermat van onze beschaving. Nog altijd is de Middellandse Zee de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Die grens is actueler dan ooit. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen. Helaas zijn er ook zwarte bladzijden: duizenden vluchtelingen riskeren hun leven op die zee, op zoek naar een beter leven. De verhalen van de vissers en inwoners van Lampedusa hebben een diepe indruk op mij gemaakt.’  

 

Ook deze keer reist Arnout in het gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens, die ook de dronebeelden verzorgt. Het team plande begin 2020 vanuit Gibraltar naar Jeruzalem te reizen, maar op Malta aangekomen brak de pandemie uit en keerden ze huiswaarts.

 

'Ik ben heel blij dat we na tweede coronagolf het reizen weer konden verder zetten richting de Griekse eilanden. Op Kreta verslechterde de situatie opnieuw en ging Israël in lockdown. Venetië is ons alternatieve einde geworden’, vertelt Arnout.

 

podcast en boek 
Arnout Hauben heeft onder de titel Dwars door de Middellandse Zee al eerder een reisdagboek gemaakt in de vorm van een podcast voor de Belgische publieke omroep VRT en schreef er een boek over samen met Marijn Sillis.

 

De negendelige serie Dwars door de Middellandse Zee is wekelijks te zien vanaf zaterdag 19 juni, 20.35 uur op NPO 2 (vanaf 10 juli om 19.45 uur).

 

De serie is geproduceerd door het Vlaamse productiehuis De Chinezen voor VRT en VPRO

 



Reacties

  • Susan-
    zondag 20 juni 2021, 20:25

    Ik heb gisteren de eerste aflevering gezien, was wel interessant! Ik vond het jammer dat ze weinig van de eilanden hebben laten zien. 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.