Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 14 mei 2021 @ 00:24 door Travelboy , 634 keer bekeken

Droom jij van een eigen camper met daktent om (hopelijk heel snel weer) op avontuur te gaan? Maar heb je weinig budget om er eentje aan te schaffen? Dan is deze 'camper' wellicht toch een optie. De elektrische mini-camper van het Duitse Elektrofrosch is een van de goedkoopste campers ter wereld, met twee slaapplekken en een keukentje. Volledig elektrisch, dus ook nog eens goed voor het milieu. Je kunt er geen eindeloze roadtrips mee maken, maar opvallen doe je zeker. Niet alleen op de camping, maar ook op de weg!

Een elektrische mini-camper

 

Wie deze elektrische mini-camper voor het eerst ziet, moet ongetwijfeld meteen denken aan tuktuks die de straten van Bangkok vullen. Want daar heeft 'ie inderdaad veel van weg. Het is qua comfort ook meteen wat je kunt verwachten: weinig ruimte achter het stuur en alle hobbels op de weg ga je goed voelen.

 

Deze kampeerwagen van Elektrofrosch heeft in de basis alles wat je nodig hebt om op reis te gaan. Een tweepersoonstent, een luifel, een keukenblok en zelfs ook nog wat opbergruimte.

 

Omdat het een elektrisch voertuig is moet je 'm dus wel iedere dag opladen als je ermee gaat rijden. Helemaal vol kan deze 'camper' zo'n 60 kilometer mee. Het opladen duurt ongeveer tussen de 6 en 8 uur. Iedereen die elektrisch rijdt weet dat dit altijd afhankelijk is van verschillende omstandigheden, zoals temperatuur en hoeveel bagage je bij je hebt. Het grootste voordeel van elektrisch rijden in dit wagentje is toch wel dat 'ie bijna geen geluid maakt. En dat is wel zo prettig als je aan het touren bent. Snel gaat 'ie natuurlijk ook niet. De maximum snelheid is 40 kilometer per uur. Je zou er dus ook zonder autorijbewijs (maar wel met een bromfietsrijbewijs) mee kunnen rijden.

 

mini-camper-daktent

Overnachten doe je in een daktent

 
mini-camper-kamperen

Via het trapje klim je de tent in

Je kunt het haast geen camper noemen, want de Elektrofrosch Camping heeft slechts drie wielen. Overigens zou je er zelfs mee in een heuvelachtig gebied kunnen rijden, want hij is in staat om hellingen tot 30 procent te trotseren. Dat gaat natuurlijk wel ten koste van de actieradius, maar dan weet je dat het in ieder geval kán.

 

Je kunt kiezen uit twee verschillende modellen: Big en Pro - waarbij de Pro vanzelfsprekend wat luxer is. Het verschil in prijs is duizend euro. Voor de Big betaal je 3.990 euro en voor de Pro 4.990 euro.

Overnachten in en daktent

 

Overnachten doe je in een daktent waar hele lange mensen wellicht niet languit kunnen liggen. De binnenruimte van de tent is namelijk slechts 2.00 x 1.40 meter. Het is aan te raden om op reis te gaan met iemand die je graag dicht bij je hebt, want de nachten zijn 'knus'. Via een trapje klim je de daktent in.

 

Ook krijg je er een luifel bij van 2.00 x 3,50 meter. Handig om enigszins droog te zitten, of ter bescherming tegen de zon. Het keukentje heeft met twee pitten en volop ruimte voor pannen en servies zo ongeveer alles wat je nodig hebt om een lekkere campingmaaltijd klaar te maken. Van de box waarin het keukentje zit kun je een tafel met vier krukjes maken: je kunt dus zelfs nog twee mensen extra uitnodigen om te komen eten.

 

Een complete roadtrip door Europa zit er met dit wagentje niet in, maar als je niet zo ver van huis wil gaan, dan is een roadtrip naar de Ardennen of misschien wel door Zeeland een aanrader. Zie jij jezelf hiermee al op vakantie gaan? Meer info over dit bijzondere wagentje vind je via de website van Elektrofrosch.

 

mini-camper-luifel

Je krijgt er ook een handige luifel bij

mini-camper-tafel

Alles wat je nodig hebt om te koken is aanwezig

mini-camper

Zie jij jezelf al met deze elektrische mini-camper op reis gaan?

 

bron: www.travelvalley.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.