Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 19 juni 2021 @ 03:05 door Travelboy , 476 keer bekeken

Het Europese Digitale Covid Certificaat (DCC) kan vanaf donderdag 24 juni worden geupload om vanaf 1 juli gebruikt te worden voor reizen binnen de EU. Of Nederlanders dan zomaar naar alle EU-landen kunnen reizen, is nog onduidelijk.

 

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verwacht dat alle Europese landen de komende weken hun inreisregels zullen vaststellen, zo verklaarde hij vrijdagavond op de corona-persconferentie van het kabinet.

 

In het Digitale Covid Certificaat kunnen reizigers hun vaccinatiebewijs uploaden, het bewijs van een negatieve PCR-test of van een positieve test na een coronabesmetting in de laatste 180 dagen.

 

De Jonge riep op om het certificaat niet allemaal tegelijk op donderdag te uploaden en benadrukte dat het in de dagen of weken erna ook heel goed kan.

 

Belangrijk bij de ruimere reismogelijkheden  is dat het aantal besmettingen in Nederland afneemt en dat tegelijk het aantal vaccinaties groeit. Dat betekent dat Nederland zelf binnen een paar weken naar een geel- en misschien groen reisadvies kan en dat Nederlandse reizigers weer zonder drempels in andere landen welkom zijn.

 

‘We zijn er bijna’, stelde De Jonge. ‘Met dalende besmettingen en stijgende vaccinatiecijfers wordt het vast een mooie zomer.

 

bron: www.travmagazine.nl

 

Lees ook:

Vrij reizen in Europa na 1 juli — Regelgeving

 

Vrij reizen in Europa na 1 juli - Zakenreis | Nieuws voor zakenreisbranche & reiziger



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.