Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 november 2021 @ 01:11 door Travelboy , 593 keer bekeken

Je wil op reis, niemand van je vrienden kan mee, maar alleen vind je maar ongezellig. Wat doe je? Op zoek gaan naar een reisbuddy natuurlijk! De beste reisapps om mensen te ontmoeten voor óf tijdens je reis, hebben we voor je uitgezocht.

 

1. SoloTravel – travel together

Vind je reiscompagnon met een simpele zoekmachine en profielcheck. Geef sleutelwoorden op om je perfecte reispartner te vinden of kies voor de optie ‘suggestieve reisbuddy’s’ om aanraders te krijgen van het platform. Lees het uitgebreide zelfgeschreven artikel van de persoon voor je. Fan van wat je leest? Dan kan je ervoor kiezen om een bericht te sturen. Liggen jullie plannen op een lijn? Dan kan je elkaar ontmoeten en misschien zelfs samen op reis gaan.

 

2. Travelstroke

 

Deze app laat je reizigers en bewoners zien met dezelfde interesses, die je direct kan berichten voor advies of een ontmoeting. Zo vind je gemakkelijk iemand om de omgeving mee te verkennen. De app toont je lokale hotspots, die direct zijn verbonden aan Google Maps en Uber. Ook kan je op de app je eigen reisgids bijhouden met jouw trips, tips en lijsten in bepaalde buurten, steden, regio’s of landen. Helaas is de app alleen bruikbaar met iOS en niet geschikt voor Android.

 

3. NomadHer: Solo Female Travel

 

Een app speciaal voor vrouwelijke reizigers, waarop je connecties kan maken met vrouwen over de hele wereld. Wil je als vrouw alleen op reis maar ben je niet zeker of je bestemming vrouwvriendelijk is? Raadpleeg de vrouwen op NomadHer. Vrouwen delen hier tips, reisverhalen en veilige plekken.

 

Op deze wereldwijde reisgemeenschap kan je niet alleen verhalen lezen, in contact komen en vriendschappen sluiten. De appt tipt ook accommodaties die gerund worden door vrouwen. Je kan zelf ook host worden. Daarnaast biedt de app events aan waaronder workshops, festivals, picknicks en meer.

 

4. With locals

 

Net aangekomen op je bestemming en nog geen idee wat je er kan doen? Met deze app vind je tours waar een lokale gids je rondleidt. Je gaat met een groep op stap. Een makkelijke manier om andere reizigers te ontmoeten dus. Op deze manier heb je geen app nodig om vrienden te maken voor de rest van je verblijf. De tours brengen je zowel langs de hoogtepunten als de minder bekende plekken. De app is bruikbaar in meer dan vijftig steden in Europa en Azië.

 

5. Weworld

 

Ook via deze app kan je internationale vrienden maken. Talen uitwisselen, penvrienden zoeken, expats ontmoeten of een reispartner vinden? Op deze app kan je zelf kiezen wat je met nieuwe contacten wil opbouwen. Wie weet leiden de nieuwe vriendschappen tot een verblijfplaats aan de andere kant van de wereld of een nieuwe reispartner.

 

6. Eatwith

 

Dit is een echte aanrader voor culinaire reizigers. De app combineert namelijk de beste dinerfeestjes, kooklessen en dinertours. Via de app word je thuis bij mensen uitgenodigd of vind je speciaal geselecteerde eetplekken. De hosts zijn gepassioneerd over hun cultuur en wat ze je voorschotelen. Het gevoel van de gemeenschap brengen ze over in het eten. Trek er een stoel bij en schuif aan tafel met de andere gasten. Met een ongedwongen en intieme sfeer leer je makkelijk andere mensen kennen onder het genot van een heerlijk bereide maaltijd.

 

Deel (reis)informatie niet zomaar


Pas altijd op welke informatie je met iemand deelt op (reis)apps. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar deel niet al je reisgegevens met een vreemde. Ook is het verstandig om op een openbare plek af te spreken waar ook andere mensen komen.

 

Vind je alleen reizen spannend, maar biedt een van deze apps niet de oplossing? Dan kan je ook gebruikmaken van reisforums of Facebookgroepen (in Nederland) om samen te reizen vanuit dezelfde bestemming. Ook kan een groepsreis via een reisorganisatie een optie zijn. Je hoeft het avontuur in ieder geval niet uit de weg te gaan als je liever niet alleen op reis gaat

 

bron: www.npo3.nl/3opreis/artikelen

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.