Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 december 2021 @ 05:23 door Travelboy , 623 keer bekeken

Volgens TimeOut Magazine

 

Het toonaangevende TimeOut Magazine publiceert jaarlijks lijsten met tips voor de beste plekken om naartoe te reizen. Stedentrips blijven ongekend populair en hopelijk kunnen we in 2022 weer iets zorgelozer mooie steden ontdekken. In het nieuwste lijstje van TimeOut vinden we 16 tips voor Europese steden die in 2022 een bezoek waard zijn. Dit zijn de plekken die je volgend jaar moet bezoeken volgens het magazine. En we mogen trots zijn want ook Rotterdam is opgenomen in deze lijst. Aan inspiratie ontbreekt het je nu niet meer, want hier komen de 16 leukste steden voor een stedentrip in 2022!

 

Het Amfitheater Van Arles, Colosseum, Arles, Camargue

 

1. Arles, Frankrijk

 

Op de eerste plek staat de Franse stad Arles. Deze leuke stad ligt in de Provence en is een echte culturele hub vol kunstgaleries. Je kent Arles misschien wel van Vincent van Gogh, die er heeft gewoond en een aantal van zijn bekendste werken schilderde. Bezoek in ieder geval de Carrières des Lumières. Een indrukwekkende kunstervaring in een steengroeve waar werken van kunstenaars als Cézanne en Kandinsky op kalkstenen muren worden geprojecteerd.

 

2. Brno, Tsjechië

 

Missschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een stedentrip, maar Brno in Tsjechië is een bijzonder leuke bestemming. Het is, na Praag, de tweede stad van het land. Je vindt er unieke bezienswaardigheden, zoals ondergrondse bakstenen reservoirs (Žlutý Kopec) en een nucleaire bunker. Daarnaast heeft het levendige uitgaansscène en je kunt er heerlijk eten en drinken.

.

 

3. Kaunas, Litouwen

 

Toeristen weten de stad Vilnius inmiddels te vinden, maar ook Kaunas is een stedentrip waard. Je vindt er veel moderne architectuur en kunstenaars. Bovendien is de stad in 2022 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Er zijn dus volop evenementen volgend jaar en je kunt er dan onder andere een tentoonstelling bezoeken van Yoko Ono.

 

Bangs, Boder, Odense, Denemarken, Denmark

4. Odense, Denemarken

 

Vanaf Kopenhagen zit je binnen anderhalf uur met de trein in Odense. Hier vind je onder andere het gloednieuwe Hans Christian Andersen Museum. In 2022 wordt de lightrail voltooid die het nog gemakkelijker maakt om je in deze leuke stad te verplaatsen.

 

5. Ljubljana, Slovenië

 

Slovenië wordt ook wel 'klein Zwitserland' genoemd. Ljubljana is de hoofdstad en in 2022 draait alles in de stad om fietsen. Huur een gratis fiets en verken het prachtige stadscentrum. De beste tijd om de stad te bezoeken is de zomer. Er worden dan veel festivals georganiseerd.

 

 

6. Oslo, Noorwegen

 

De Noorse hoofdstad Oslo is ook in 2022 een topbestemming voor een stedentrip. Bezoek de historische wijk Bjørvika en het nieuwe Munch Museum. Eten doe je in het nieuwste foodcourt: VIA Village. In juni wordt bovendien het nieuwe Nationaal Museum geopend in de stad.

 

 

7. Turku, Finland

 

Turku ligt in het zuidwesten van Finland en heeft een heel eigen sfeer. Het is een muzikale stad en, net als hoofdstad Helsinki, behoorlijk bezig met duurzaam toerisme. Hier stap je op een elektrische boot voor een tocht, kun je op natuurexcursie en culinaire tours met streekproducten. Vanuit Helsinki pak je gewoon de trein. Mei tot september is de ideale reistijd.

 

Geciteerd, Kunsten, Wetenschap, Valencia, Spanje

 

8. Valencia, Spanje

 

Valencia is een fantastische stad en in 2022 wordt er van alles georganiseerd. Bezoek de Turia-tuinen (Jardin del Turia), eet paella en als je van vuurwerk houdt moet je het festival Las Fallas bezoeken (15-19 maart). Dit jaar is Valencia bovendien uitgeroepen tot Europese hoofdstad van slim toerisme en tot World Design Capital, waarvoor meer dan 100 evenementen worden georganiseerd.

 

9. Sheffield, Engeland

 

De stad Sheffield is uitgeroepen tot de 'groenste' stad van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt hier volop bomen (omgerekend per persoon meer dan in welke Europese stad dan ook) en 250 openbare parken. Bovendien is de stad levendig en kun je er heerlijk eten en drinken. Precies wat je wil voor een stedentrip, toch?

.

 

10. Trikala, Griekenland

 

Misschien heb je nog nooit van Trikala gehoord, maar dit is de eerste 'smart city' van Griekenland. Het heeft een mooi kasteel en dwars door de stad loopt de Lithaios rivier. In de stad kun je prima fietsen, er liggen namelijk gloednieuwe fietspaden. Bovendien is het een bruisende stad met een goed uitgaansleven.

 

11. Bihac, Bosnië en Herzegovina

 

Bihac ligt aan de rivier de Una en is, net als Trikala, een goede fietsbestemming. Je kunt er een prachtige route volgen langs de rivier en met uitzicht op een vallei. Onderweg kom je langs de overblijfselen van een fort. De mooie omgeving maakt de stad een ideale bestemming voor een rustige stedentrip.

 

Beatle, Liverpool, Regent, De Beatles, Liedje

 

12. Liverpool, Engeland

 

Het nachtleven van Liverpool is legendarisch, maar er is nog veel meer te beleven. Liverpool is ook de stad van The Beatles en je vindt er volop toffe dingen om te doen rondom het water. De stad is rauw, levendig en zit vol gezellige plekken.

 

13. Rotterdam

 

Rotterdam staat ook in dit mooie lijstje en als je het mij vraagt is dat geheel terecht. Misschien ben ik een tikje bevooroordeeld als Rotterdamse, maar de stad leeft! Bezoek het gloednieuwe nieuwe Boymans Depot, wandel over Katendrecht, waai uit op de Kop van Zuid en pak een watertaxi.

 

14. Milaan, Italië

 

Milaan is veel minder populair voor een stedentrip dan bijvoorbeeld Rome. Toch is de stad hartstikke mooi en valt er van alles te beleven. De perfecte tijd om Milaan te bezoeken is waarschijnlijk de lente. In juni en juli vindt het Milano Summer Festival plaats. Onder andere Stromae, Green Day en The Chemical Brothers treden dan op.

 

15. Freiburg, Duitsland

 

Freiburg is de zonnigste en warmste stad van Duitsland. Het is er groen en het mooie Zwarte Woud ligt om de hoek. Je vindt in het centrum (Altstadt) mooie grachten en natuurlijk volop bierstubes. De stad is een leuke bestemming voor een stedentrip.

 

Beauly Priory, Ruïne, Priorij, Architectuur

16. Iverness, Schotland

 

De Schotse Highlands kun je goed verkennen vanuit Iverness. Loch Ness ligt er niet ver vandaan, maar de stad zelf is ook de moeite waard. Sla het Iverness Castle niet over en struin door de gezellige straatjes.

 

bron: www.travelvalley.nl

 

Het leuke bij dit soort lijstjes is kijken waar jezelf al geweest bent. Dat zijn er van dit lijstje best veel:

2:  Brno

3:  kaunas

6:  Oslo

8:  Valencia

13: Rotterdam

14: Milaan

16: Inverness

 

foto's: Pixabay



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.