Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 23 juni 2021 @ 06:14 door Travelboy , 499 keer bekeken

Vanaf 1 juli kun je binnen de EU reizen met de CoronaCheck-app. Met de QR-code in deze app kun je aantonen dat je negatief bent getest of bent gevaccineerd. In deze FAQ over de CoronaCheck-app lees je alle veelgestelde vragen!
 

Na de CoronaMelder heeft de Nederlandse overheid ook de CoronaCheck-app. Die app werd de afgelopen maanden al gebruikt om toegang te geven tot Fieldlab-evenementen, maar vanaf 1 juli geldt deze ook als coronapas of coronapaspoort voor reizen binnen de EU. In deze FAQ over de CoronaCheck-app lees je hoe de app werkt, wat je nodig hebt en hoe het met je privacy zit.

Wat is het coronapaspoort?

 

De coronapas is een EU Covid-19 certificaat waarmee je kan bewijzen dat je gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test kan laten zien. Het geeft je toegang tot evenementen binnen Nederland, maar laat je ook vrij reizen naar landen binnen de EU. Het coronapaspoort wordt ook wel de coronapas of EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) genoemd. Dit paspoort wordt vanaf 1 juli verstrekt.

 

Wat is de CoronaCheck-app?

 

De CoronaCheck-app is een app die dient als dit digitale coronapaspoort. De app is sinds een paar maanden beschikbaar en werd ingezet bij Fieldlab-evenementen. De app werkt met een QR-code, die toegevoegd kan worden na een negatieve PCR-test of een vaccinatie. Deze QR-code wordt gescand bij de ingang van een evenement of bij het reizen binnen de EU. Op die manier kan gecontroleerd worden of je geen risico vormt in de verspreiding van het coronavirus.

 

CoronaCheck-app introductie.

 

De eerste maanden werd de CoronaCheck-app dus gebruikt voor evenementen binnen Nederland, maar vanaf 1 juli geldt de app dus ook als vaccinatiepaspoort (oftewel een coronapaspoort).

 

Hoe werkt de CoronaCheck-app?

 

Om de app te gebruiken, heb je een DigiD-account nodig. Vanaf 1 juli kun je in de app inloggen met je DigiD-gegevens, waarna je vaccinatiegegevens opgehaald worden. Daar wordt vervolgens een QR-code van gemaakt. Vanuit die QR-code kunnen je persoonsgegevens en het land en de datum van uitgifte worden uitgelezen. Alle gegevens worden waar mogelijk automatisch opgehaald. De app checkt de gegevens bij het RIVM en GGD. Een testuitslag kan je ook registreren met de ophaalcode van de testlocatie.

 

De app kan dus drie dingen tonen, die dienen als coronapaspoort en je dus zo goed als vrij laten reizen:

  • Vaccinatiebewijs
  • Recente negatieve testuitslag
  • Positieve testuitslag van het laatste half jaar als bewijs dat je genezen bent
  •  

Hoe moet ik de CoronaCheck-app downloaden?

 

De app is gratis te downloaden via de App Store (iPhone) of de Google Play Store (Android).

 

bron: www.iculture.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.