Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 30 augustus 2021 @ 01:08 door Travelboy , 592 keer bekeken

Als je op reis gaat neem je altijd te veel mee. Met een grote koffer is dat nog geen ramp, maar als je met een enkele tas op pad gaat wel degelijk. Bij deze: negen dingen die je in ieder geval niet mee hoeft te nemen, plus onze gouden regel voor een lichte tas.

 

1. Pluizige handdoek

Thuis heb je een lekkere zachte handdoek. Maar zacht en pluizig betekent ook meer ruimte en langzaam drogend. Ga daarom voor een dunne variant met een hoog synthetisch gehalte. En neem een hamamdoek mee voor de stranddagen!

 

2. Loeizwaar wasmiddel

Wasmiddel is echt loeizwaar om mee te nemen. En je kan het overal ter wereld kopen. Beter nog: het kost je maar een paar euro om je hele backpack te laten reinigen. Met jou erbij! Laat dat voordeelpak wasmiddel dus vooral thuis, want het scheelt je een paar kilo.

 

3. Enorme bergschoenen

Ga je dagenlang het woud in of een befaamde trail wandelen? Sla dit punt dan over. Zo niet, dan kan je die bergschoenen direct van je paklijst schrappen. Want een paar gympen hebben net zoveel comfort, zijn veel compacter en wegen een stuk minder.

 

bergschoenen

 

4. Goed kussen

Het weegt dan misschien niet veel en je kan ‘m aan je backpack vastgespen, maar elk goed aangeschreven hostel of hotel heeft kussens. En ga je kamperen? Dan kan je ook van je kleding een prima kussen maken. Dat geldt ook voor lange bus- en treinritten.

 

5. Drogist assortiment

Ga je niet naar een onbewoond eiland of de wildernis in? Prop dan niet het volledige assortiment van een drogisterij in je backpack. Zorg dat je voor het begin van je reis een mini-pakket aan basisspullen meeneemt, zoals tandpasta, shampoo en paracetamol. De rest koop je daar.

 

6. Meerdere jassen

Een dunne jas meenemen is altijd aan te raden. Zelfs in de woestijn kan de nacht namelijk stervenskoud zijn. Maar één is echt meer dan genoeg. Zorg wel dat deze water- en winddicht is. Plus: zo dun mogelijk, want voor de warmte kan je het beste met lagen werken.

 

7. Waardevolle sieraden

Kan je niet zonder je waardevolle sieraden? Juist dan kan je ze beter thuis laten! Je draagt het hooguit één of twee keer, maar loopt de hele reis het risico dat ze gejat worden. Daarbij: afdingen gaat 'm niet worden als je gekleed bent als juwelenzaak.

 

8. Stapels reisboeken

Weg met die stapels reisgidsen en -boeken. Anno 2021 is dit de allergrootste ruimteverspilling in je backpack. Download voor vertrek een paar handige reisapps en koop je je reisgidsen in PDF-vorm. 

 

reisboeken

 

9. Complete bestekset

Een mes, vork, lepel, kom, bord, beker... Dat heb je echt niet allemaal nodig. Wat wel handig is: een spork en opvouwbare kom!

 

BONUS: gouden regel

Stop je iets in je backpack omdat je een 'Wat als...' gedachte had? Neem het dan vooral niet mee op reis en bespaar jezelf een hoop gesleep. Grote kans dat je het absoluut niet nodig gaat hebben. En mocht dat wel het geval zijn, koop het dan op bestemming. 

 

We weten nu wat niet mee moet. Maar wat kan je maar beter wel meenemen? Download de 3 op Reis-paklijst!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.