Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021 @ 00:13 door Travelboy , 478 keer bekeken

Vanaf vandaag, 29 april, is de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort weer een stapje dichterbij gekomen. Met een overgrote meerderheid van 540 voor, 119 tegen en 31 onthoudingen. is het besluit aangenomen om een ‘coronapas’ in te voeren.

 

De wereld gaat weer open met een vaccinatiecertificaat

De wereld gaat weer open met een vaccinatiecertificaat © Neelam279-Pixabay

 

Het oorspronkelijke voorstel moet nog iets worden aangepast. Zo moet er een vermelding komen dat het geen reisdocument is en dat het systeem na twaalf maanden weer wordt geschrapt. Ook zal de naam ‘EU COVID-19-certificaat’ vastgelegd worden.

Alle lidstaten gaan het voorstel nu bekijken en beoordelen. Daarbij moeten ze er rekening mee houden dat eigen initiatieven, en de bepalingen daarvan, voor het invoeren van een eigen ‘coronapaspoort’ niet strijdig zijn met die van het Europese document.

Invoering van het ‘EU COVID-19-certificaat

 

Met de zomervakantie in aantocht wil het Europarlement dat er haast wordt gemaakt met de invoering van het ‘EU COVID-19-certificaat’, zoals het document genoemd wordt. Zo kan reizen zonder verplichte quarantaine of COVID-19 testen weer mogelijk worden.
In het document, dat zowel digitaal als op papier beschikbaar zal zijn, komt te staan of:

De Amerikaanse regering heeft onlangs juist besloten om geen vaccinatiepaspoort in te voeren omdat dit om privacyredenen uitgesloten is.

Vakantie boeken

 

Met de invoering van het Europees vaccinatiecertificaat is ook het boeken van een zomervakantie weer een stapje dichterbij gekomen. Hiervoor moeten nog wel de reisadviezen van de Nederlandse overheid worden aangepast omdat nu alles nog op ‘oranje’ staat. De de verwachting is dat over een paar weken de reisadviezen weer per land worden aangegeven.

 

bron: https://reisprofs.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.