Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 26 februari 2021 @ 00:06 door Travelboy , 826 keer bekeken

We weten dat reizen op dit moment niet vanzelfsprekend is, maar dat betekent niet dat we geen plannen voor de toekomst kunnen maken. Daarom blijven we je graag van inspiratie voorzien voor als we straks weer volop veilig kunnen reizen. Hoe overleef je een saaie, lange autorit en autovakantie met kinderen? Hier de 11 leukste autospelletjes voor onderweg die peuter en puber entertainen. Zodat je niet steeds hoort: ‘Oh wanneer zijn we er nou?’

 

1. Leuke autospelletjes: Kentekenplaten raden


Een auto vol kinderen, een paar vellen papier, pennen en kilometers snelweg. Meer heb je niet nodig om de kids te entertainen terwijl ze zoeken naar kentekenplaten van verschillende landen (staten als je door de VS rijdt). Degene met de meeste kentekenplaten wint. Je kunt ook nog punten toevoegen voor wie de hoofdstad van het land of staat raadt en kentekenplaten van diplomaten leveren een driedubbele score op (met CD). Ah, als je een presidentieel of koninklijke stoet tegenkomt, dan ben je natuurlijk automatisch de winnaar.

 

2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…


Het maakt niet uit of je met peuters, kleuters of tieners in de auto zit: je moet je passagiers entertainen. In de lijst van autospelletjes is dit een klassieker; ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. De manier om kinderen bezig te houden en ze laten kennismaken met het landschap en de route. Dingen zoals ‘wegen’, ‘wolken’ en ‘lucht’ zijn voorspelbare opties, maar de kansen om goed te scoren nemen toe als je kiest voor dingen uit het landschap of die zich in de auto bevinden. Wees gewaarschuwd: het mag niet iets zijn wat een paar kilometer eerder voorbijkwam, je moet het kunnen zien terwijl je het spel speelt.

 

3. VW Kever punch autospel


Dacht je dat het installeren van een babyzitje en het meenemen van iPad games het meeste werk was als je met kinderen op reis gaat? In werkelijkheid is het bezighouden van de kinderen, ze afleiden van de lange reis de grootste uitdaging. Dit spelletje kan hun hersenen laten kraken terwijl ze hun observatieskills testen. Het idee is simpel: spelers geven elkaar een klein schouderklopje als je een VW Kever spot. Zorg er alleen voor dat ze niet te hard slaan. Leuk feitje: dit spelletje zou teruggaan tot de jaren 60 en zou door een campagne van Volkswagen zijn ontstaan. Natuurlijk kun je ook andere automerken kiezen.


4. Leuke autospelletjes: Woordenslang maken


Leuk om te doen en heel educatief verantwoord: de woordenslang maken. Hoe het werkt? Kies een categorie zoals dieren, landen of groenten. Bij dieren begin je met aap, vervolgens moet iemand anders een dier met een p bedenken, poema! Dan weer een dier met de letter a en zo kun je je een hele tijd vermaken.

 

5. 20 vragen voor ‘Wie ben ik’?


Dit is een van de beste autospelletjes ooit. Spelers nemen simpelweg een persoon in hun hoofd en de anderen moeten raden wie het is. Je mag maar twintig vragen stellen. Maak het voor kinderen niet te moeilijk, ga voor bekende personen om het spelletje relaxt te houden. En om te voorkomen dat sommigen in slaap vallen, hoewel dat ook relaxt kan zijn…


6. Leuke autospelletjes: Adem inhouden


Je rijdt de Gotthardtunnel in en je gillende, krijsende en druk babbelende kinderen zorgen er steeds meer voor dat je verlangt naar een moment rust. Dus waarom niet direct twee vliegen in een klap slaan door ze uit te dagen hun adem in te houden gedurende de tunneltijd? Of tot de volgende rotonde of totdat ze een auto zien van een bepaalde kleur. Klok de tijd en zie wie het lukt en hij of zij wint. Natuurlijk zet je het spel even stop als je file rijdt. Voor alle duidelijkheid: het is alleen bedoeld om te zien wie dit het langste volhoudt, het is niet zo dat je over de hele lengte van de tunnel niet mag ademen (om problemen te voorkomen).

 

7. Geen ja, geen nee, geen eh


Probeer vragen te beantwoorden zonder ja, nee en eh te zeggen. Als je deze woordjes gebruikt of te lang wacht met antwoorden om te voorkomen dat je ze gebruikt, ben je af. En da’s best lastig want we zijn nu eenmaal geprogrammeerd om vragen zo te beantwoorden en aarzelingen op te vullen met ‘eh’. Heb je de vraag goed beantwoord, dan is een ander aan de beurt om te antwoorden op jouw vraag.


8. Leuke autospelletjes: Raad de tijd en afstand


Je hebt goedkope tickets geregeld voor de Efteling of een cool waterpark in het buitenland, de koelbox is gevuld met lekkers en je hebt zin uitgebreid te gillen in de nieuwste rollercoaster. Maar de bestemming is nog ver weg. Laat de kinderen dan raden hoever en hoelang het nog rijden is. Gebruik alleen geen GPS of TomTom voordat ze gaan raden. Plak een briefje, post-It, op de stoel voor iedere 10 kilometer. Op deze manier ziet je kroost wanneer ze er bijna zijn.

 

9. Ik ga op reis en neem mee… Memory-spel


Dit spelletje kun je op verschillende manieren invullen, maar het begint altijd op dezelfde manier. Met: ‘Ik ga…en neem mee…’ Bijvoorbeeld: ‘Ik ga picknicken en neem mee…’ om vervolgens een voor een alle items op te noemen die je in de picknickmand kunt stoppen. Of ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ met alle reisartikelen. De volgende speler moet het eerdergenoemde item onthouden en ook opnoemen en een nieuwe toevoegen. Wie niet alle items goed heeft, ligt eruit. Gelukkig zijn er meer autospelletjes, misschien heb je daarmee meer geluk.


10. Ssst! Wie kan het langst zijn mond houden?


Dit is een echte topper om de rust te bewaren in een auto vol broertjes en zusjes. Je hebt al het gekibbel genegeerd over wie er nu Pokémon of Minecraft mag spelen, nu is het genoeg. Waarom dan geen spelletje met wie het langste zijn mond kan houden? Misschien met iets lekkers in het vooruitzicht voor de winnaar. Het gemok en gehakketak is gelijk voorbij. Een eenvoudige en leuke manier om even vredig auto te rijden.

 

11. Wat doe je liever?


Wat doe je liever: je hand in een bak met sidderalen stoppen of dansen met krioelende kakkerlakken op je hoofd? Geen van de opties klinkt aantrekkelijk, maar je moet er een uitkiezen. Dat is de clou van dit spelletje. Een van de autospelletjes dat bij zowel kinderen als ouders in de smaak valt.

 

bron: www.skyscanner.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.