Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 09 juni 2021 @ 15:31 door Travelboy , 567 keer bekeken

Het Europees Parlement heeft ingestemd met de regelgeving rond het corona-reiscertificaat dat het reizen door heel Europa deze zomer makkelijker moet maken. Een overgrote meerderheid van het parlement stemde in Straatsburg vóór de regelgeving. De regels betreffen onder andere een strikt privacybeleid.

 

Met het certificaat kunnen reizigers via een QR-code op papier of digitaal aantonen dat ze zijn gevaccineerd, recent negatief zijn getest of onlangs zijn hersteld van een besmetting met het virus. Op 1 juli zal het systeem in gebruik worden genomen.

 

Alle 27 EU-landen erkennen het certificaat en zijn zelf verantwoordelijk voor uitvoering van het systeem. Extra reisbeperkingen, zoals extra testen of quarantaine, gelden voor reizigers met het certificaat niet. Dat is alleen het geval bij omstandigheden die de volksgezondheid bedreigen, zoals een uitbraak van een besmettelijke variant.

 

Het coronacertificaat is gratis en de prijs voor het uitvoeren van een PCR-test moet voor vakantiegangers “betaalbaar” zijn. Brussel maakt tenminste honderd miljoen euro vrij om landen daarin tegemoet te komen. Het parlement had aangedrongen op gratis PCR-testen, veel lidstaten wilden dit niet. Nederland vergoedt de kosten voor één gratis test aan reizigers die nog niet gevaccineerd zijn.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 

Lees ook:

 

VVD WIL SNEL DUIDELIJKHEID OMTRENT INVOERING EN BRUIKBAARHEID 'CORONAPAS'
www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/vvd-wil-snel-duidelijkheid-omtrent-invoering-en-bruikbaarheid-coronapas

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.