Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 juli 2021 @ 00:01 door Travelboy , 563 keer bekeken

Klanten van de Rabobank die het goedkoopste betaalpakket hebben gaan na 1 september van dit jaar 0,75 eurocent betalen elke keer als ze geld pinnen in het buitenland, voorheen was dit gratis in heel Europa.

 

Klanten met het BasisPakket, Studentenpakket of met het DirectPakket krijgen hier mee te maken. De Rabobank voert het expres pas na de vakanties in om zo haar klanten nog enigszins tegemoet te komen. Het maakt niet uit hoeveel geld je na 1 september in het buitenland gaat pinnen, je betaalt 0,75 eurocent per keer dat je geld uit een pinautomaat haalt.

 

De Rabobank zegt dat er steeds minder en minder gebruik wordt gemaakt van pinautomaten waardoor de kosten per keer dat er gepind wordt omhoog gaan, deze kosten worden nu doorberekend aan de klanten van de Rabobank.

 

Steeds meer zogenaamde vrije geldautomaten in het buitenland


In steeds meer toeristische gebieden duiken geldautomaten op van Euronext, Euronet, en Yourcash, deze automaten zijn vaak opvallend van kleur en tref je aan bij een koffiezaakje of een gemakswinkel. Deze zijn niet van een bank of een ander geldinstituut, maar van een bedrijf wat zijn geld verdiend door een service te verlenen op een plek waar geen geldautomaten zijn te vinden. Per opname kopen de kosten soms wel op tot 10 euro. Helemaal als het ook nog eens een vreemde valuta betreft, dan gebruiken deze geldautomaten een zeer ongunstige wisselkoers.

 

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.