Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 december 2021 @ 00:12 door Travelboy , 552 keer bekeken

Waarschijnlijk met ingang van 1 februari moet iemand die gebruik wil maken van zijn of haar coronapas binnen negen maanden na de volledige vaccinatie een boosterprik hebben. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft laten weten dat de EU-lidstaten een overeenstemming hebben en dat er binnenkort formeel knopen worden doorgehakt.

 

Eerder was het plan om de nieuwe regel in te laten gaan op 10 januari. Verschillende media schrijven dat er achter de schermen wordt gesproken over een latere ingangsdatum van de verplichte boosterprik, zodat landen nog langer de tijd krijgen om hun boostercampagne te regelen. In de tussentijd kwamen diverse landen met nieuwe regels.

 

De minister van Volksgezondheid heeft tevens gezegd dat lidstaten niet op eigen houtje maatregelen moeten treffen om het vrij reizen binnen de EU te bemoeilijken. “Samen uit, samen thuis.” Daarnaast heeft hij zijn collega’s in Europa laten weten voorstander te zijn om reizigers die van buiten de EU naar Europa komen te verplichten tot een PCR-test.

 

bron: www.travelpro.nl (wordt vervolgd)

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.