Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 16 oktober 2021 @ 00:09 door Travelboy , 549 keer bekeken

Bed bugs, oftewel bedwantsen, de nachtmerrie voor vakantiegangers en accommodatiehouders. In dit blog lees je hoe je ze kunt voorkomen en wat je moet doen als je ze toch tegenkomt.

 

 

 

Wat zijn bed bugs?

 

Een klein, rond, roodbruin beestje van ongeveer 5 mm lang. En net als de mug leven ze van het bloed van mensen en houdt hij van warme plekken. De bedwants vind je in en rondom het bed en zijn een groot probleem in accommodaties. Gasten kunnen ze namelijk meenemen in hun koffer en zo de beestjes verspreiden. Wist je trouwens dat de beestjes ook overleven in vliegtuigstoelen? Check dus goed je stoel voor je het vliegtuig in stapt.

 

Maar, hoe voorkom je ze?

 

Met de juiste inspectiemaatregelen kun je de beestjes spotten voordat het te laat is. Start daarom je research thuis. Check bijvoorbeeld op Zoover of de accommodatie goed wordt beoordeeld en of je informatie kunt vinden. Daarnaast kun je je zoektocht uitbreiden via bedbugregistry.com. Alle accommodaties waar de bed bug heerst, worden op deze website geregistreerd. Na alle research kun je met een gerust hart het vliegtuig in, waar je grondig je stoel checkt voordat je plaats neemt. Check naden, hoekjes en zoek naar beestjes die eruitzien als appelpitjes.

 

In de hotelkamer

Zodra je in je hotelkamer bent, zet dan direct je koffer op het bagagerek. Vanwege de metalen poten zal er geen bedwants in je koffer terecht komen. Inspecteer daarna goed (de naden van) het matras op minuscule ‘inktvlekken’ en check het bedlinnen, het kussen en de kussensloop (ja, ook de binnenkant). Werp dan vervolgens een blik onder het matras en als dan alles schoon is, ben je vrijwel zeker van een bedwants vrij verblijf!

 

 

Maar, wat als?

 

Mocht je ze nu toch tegenkomen, maak dan in ieder geval een melding bij het personeel. Bed bugs verspreiden zich snel als er niks aan gedaan wordt. En dat wil je andere vakantiegangers ook niet aandoen, toch? Zorg dus dat ze een goede oplossing bieden, want als de beestjes in één kamer of bed zitten, zitten ze waarschijnlijk ook op andere plekken in de accommodatie.

 

 

 

Eenmaal thuis

 

Als je weer thuis bent, zorg dan dat je al je kleren wast en droogt op een hoge temperatuur. Check ook je bagage nog een keer extra en dan vooral in de hoeken en naden. Het zou toch enorm balen zijn als je een bedwants vrij verblijf hebt gehad en je ze per ongeluk mee naar huis neemt.

 

Op doorreis

 

Stel je bent op doorreis, dan heb je vast nog andere accommodaties geboekt. Zorg dan dat je de bedwants niet meeneemt op reis! Stop al je (gedragen) kleding in een plastic tas en knoop deze dicht tot je een wasserette gevonden hebt. Was daarna al je kleding op minimaal 60 graden en natuurlijk check je je kamer weer goed. Niks gevonden? Neem een heerlijke douche, bestel een lekkere cocktail en geniet van je bedbug vrije vakantie!

 

bron: www.zoover.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.