Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 14 oktober 2021 @ 00:47 door Travelboy , 597 keer bekeken

De voorbereidingen voor de nieuwe Nightjet Amsterdam – Zürich zijn in volle gang. Vandaag reed er een testtrein tussen Zürich en Amsterdam. Vanaf 12 december kunnen reizigers met de nieuwe verbinding mee. Vanaf volgende maand kunnen reizigers al een kaartje reserveren.

 

Bonte trein

 

Afbeelding

 

De testrit werd vastgelegd door Wilko Wieffering bij Abcoude. Treinliefhebbers spreken ook wel van een “bonte trein”, omdat de trein rijtuigen heeft in verschillende huisstijlen. De nieuwe nachttrein zal bestaan uit meerdere zitrijtuigen en enkele lig- en slaaprijtuigen.

Geen subsidie

 

Anders dan de nachttrein naar Wenen, zal de nachttrein Amsterdam – Zürich zonder subsidie gaan rijden. “Het is een andere businesscase. In Duitsland wordt deze nachttrein ook gebruikt als nacht-Intercity. Daarom zal de trein ook acht zitrijtuigen hebben” vertelde NS woordvoerder Anita Middelkoop eerder aan Treinreiziger.nl. Volgens spotters zal de samenstelling als volgt zijn:

  • 4 rijtuigen (2e klas) Amsterdam – Basel (van Deutsche Bahn)
  • 3 rijtuigen (2e klas) Amsterdam – Zürich (van de SBB)
  • 1 rijtuig (1e klas) Amsterdam – Zürich (van de SBB)
  • 1 slaaprijtuig Amsterdam – Zürich
  • 1 slaaprijtuig Amsterdam – Basel
  • 2 ligrijtuigen Amsterdam – Basel
  • 1 of 2 ligrijtuigen Amsterdam – Zürich

De ticketverkoop zal halverwege oktober van start gaan. De nachttrein naar Zürich maakt ook Italië beter bereikbaar. “Vanuit Zürich reis je in 3 uur en 17 minuten naar Milaan. Dan ben je voor de lunch in Italië” aldus de NS-woordvoerder eerder. In Nederland zal NS de trein in elk geval gaan rijden als open-accesstrein. Of de trein straks ook binnen Nederland gebruikt kan worden, is nog niet duidelijk.

 

Dienstregeling Amsterdam – Zürich

 

Op meerdere momenten, zoals vanaf half december als de nachttrein gaat rijden, is de dienstregeling door werkzaamheden aangepast. Dan vertrekt de trein in de regel een half uur eerder uit Amsterdam en Utrecht en vervalt de stop in Arnhem. Op de terugreis zal de trein juist later in Amsterdam en Utrecht aankomen.

 

 

 

bron: www.treinreiziger.nl

 

Lees  ook

Tickets nachttrein Zwitserland vanaf vandaag te koop
https://skiinformatie.nl/tickets-nachttrein-zwitserland-vanaf-vandaag-te-koop



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.