Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 maart 2021 @ 01:53 door Travelboy , 658 keer bekeken

Wie houdt er nou niet van reizen? Lekker het onbekende verkennen en nieuwe culturen opsnuiven. Op outdoor avontuur in de natuur zoals wij die in Nederland niet kennen, genieten van eten waarvan je nog nooit hebt gehoord en je verbazen over de rituelen die voor ons bijzonder, maar in het buitenland heel normaal zijn. Toch is er wel wat tijd voor nodig om zo’n reis te plannen. Er zijn een hoop opties om dat te doen en één daarvan is via Google Flights. Misschien heb je nog nooit van deze service gehoord, maar het is een ontzettend handig platform om jouw perfecte vlucht te boeken. Wij vertellen je dan ook graag wat meer over wederom een Google hit.

 

Wat is Google Flights?

 

Google Flights is een online service, van Google, waarmee je goedkoop vluchten kunt vinden naar de meest gave bestemmingen. De service faciliteert de aankoop van de vliegtickets via externe leveranciers. Google heeft voor deze service een ander bedrijf uitgekocht, namelijk ITA Service. In april 2011 is de aankoop goedgekeurd en kostte hen maar liefst 700 miljoen euro. De algoritmes van dit bedrijf zijn gebruikt voor Google Flights. In september 2011 werd de service gelanceerd en konden we het gaan verkennen. Nu vraag je je misschien af wat dit platform zo anders maakt dan andere online platformen waar je vliegtickets kunt kopen? Wij hebben dat voor je uitgezocht.

 

Wat onderscheidt Google Flights van andere vergelijkbare services?

Wat Google Flights bijzonder maakt is dat je niet hoeft te zoeken op een bestemming. Google Flights denkt als het ware met je mee en zoekt voor jou de perfecte reis. Wil je bijvoorbeeld op vakantie in een bepaalde periode en met een bepaald budget? Maar weet je niet waarheen? Dan hoef je alleen die twee dingen aan te geven en Google Flights biedt je verschillende bestemmingen aan. Weet je wel al waar je heen wil? Dan is het nog steeds handig om Google Flights te gebruiken. Wanneer je namelijk je bestemming aangeeft, geeft Google Flights je een grafiek of tabel die de prijzen per dag voor de volgende 12 maanden laat zien. Hierdoor kun je makkelijk zien wat de goedkoopste dagen zijn om naar je gekozen bestemming te gaan. Best handig toch?

 

Hoe het werkt; de drie verschillende opties

Google Flights biedt je drie verschillende manieren om jouw perfecte vlucht te vinden. Om het meeste uit de service te halen is het goed om te weten hoe deze opties in elkaar zitten. Wij leggen ze dan ook graag aan je uit.

 

Zoeken via je zoekopdracht

De eerste optie klinkt je vast wel bekend, namelijk je reis zoeken via de zoekopdracht. Je kunt de reisgegevens opgeven die jij belangrijk vindt. Je kunt zoeken op plaats van vertrek, bestemming, reisdata, het aantal reizigers en eventuele andere opties als klasse, maatschappij of tijdstippen. Je kunt dus heel specifiek zoeken waardoor het voor jou nog makkelijker wordt om jouw gewenste reis te vinden. Google Flights gaat dan op zoek naar vluchten die aansluiten bij jouw wensen. Je kunt nu de vlucht kiezen die je wilt en daarna is er de optie om een bijpassende terugvlucht te selecteren.

 

Er zijn nog een hoop andere mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van de data. Onderaan het overzicht met vluchten kun je bijvoorbeeld zien of de tickets op jouw gekozen data duurder, gemiddeld of goedkoper zijn dan normaal. Maakt het je niet zoveel uit wanneer je gaat, maar wil je wel een zo goedkoop mogelijke vlucht? Dan kun je ook op ‘Datumraster’ of ‘Prijsgrafiek’ klikken. Hier kun je zien welke data het goedkoopst zijn om te vliegen. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken, maar zie je in één oogopslag de prijzen per datum.

 

Heb je al je voorkeuren aangeklikt? Dan blijft er nog één keuze over, namelijk waar je het gekozen ticket gaat boeken. Google Flights geeft je een overzicht van de mogelijkheden. Wanneer je gekozen hebt, word je doorverwezen naar de luchtvaartmaatschappij die het ticket verkoopt. Heel af en toe is het goedkoper om je ticket te kopen bij een Online Travel Agency (OTA of ticketsite), maar meestal is dat niet zo. Wil je graag nog afwachten of de vlucht toch nog wat goedkoper wordt? Dan kun je ‘Prijzen volgen’ aanzetten. Je krijgt dan notificaties wanneer de prijs verandert.

 

 

Google Flights

 

Mogelijkheden en prijzen bekijken op de kaart

Zoeken op de kaart is niet alleen een handige, maar ook een hele leuke manier om te bepalen wat je vlucht en bestemming gaan worden. Het is wel handig om van tevoren je data en je budget te bepalen. Dit is hoe het werkt:

 

  • Klik op de kaart op de homepage. Je zit nu een overzicht van bestemmingen en prijzen.
  • Vul je plaats van vertrek in. Die weet je meestal wel al van tevoren.
  • Pas de data aan naar de periode waarin je wil reizen.
  • Nu kun je op de kaart naar een bestemming zoeken met een prijs die binnen je budget valt.

 

Soms staat er geen prijs bij een plek. Je kunt dan op de plaats klikken zodat de prijs wordt opgehaald. Heb je een bestemming gevonden waar je graag naartoe wilt gaan? Dan is er de mogelijkheid om in één oogopslag te zien op welke data deze vluchten het goedkoopst zijn. Zo scheelt het jou weer vergelijken. Daarna kun je gaan boeken. Dit gaat precies op dezelfde manier als bij de eerste optie die we hebben besproken.

 

Laat je inspireren door Google Flights

De derde optie is perfect voor wanneer je gewoon zin hebt om te reizen, je geen vaststaande reisdata hebt en je de vorige twee methodes te veel gedoe vindt of te lang vindt duren. Op de homepage van Google Flights staat een kolom met populaire bestemmingen met goedkope tickets. Zin in een lekkere spontane reis? Klik dan op één van de plaatjes van bestemmingen en zoek de beschikbare vluchten voor deze bestemming. Wij wensen je in ieder geval alvast een fijne reis (in het vooruitzicht).

 

bron: www.thehike.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.