Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 september 2021 @ 00:02 door Travelboy , 585 keer bekeken

Wie in een hotel gaat boeken: let op! Er is een manier om veel geld te besparen. Grote boekingssites zoals Booking en Trivago verdienen hun geld aan torenhoge commissies. Die maken een hotelkamer minimaal 20 procent duurder.

 

locktrip
© Stock
 

Nu is er een simpele manier waarop je veel goedkoper precies dezelfde kamer in een hotel kunt boeken. Zoals Ubers door technologie massaal de taxi’s in het straatbeeld verdringen, vindt ook in de reiswereld een enorme verandering plaats waar de consument flink van profiteert. Dit heeft alles te maken met ‘blockchain’. Een ingewikkeld verhaal, maar het gaat om een technologische revolutie met net zoveel impact als de uitvinding van het internet. De simpelste uitleg hoe blockchain werkt, vind je bij de NOS op 3 op YouTube.

 

Blockchain is een bedreiging in het verdienmodel van banken, notarissen, verzekeraars en ook hotelboekingssites en veel andere tussenpersonen die aan commissies heel veel geld verdienen. Je ziet bijvoorbeeld al hoe Bitcoin - gebaseerd op blockchain - een ernstige bedreiging vormt voor banken en hoe die wanhopig proberen dat tegen te houden.

 

LockTrip

 

Door blockchain zijn de laatste jaren veel innovatieve start-ups ontstaan en een daarvan is LockTrip. Een hotelboekingssite waar je dezelfde kamer veel goedkoper kunt boeken dan op bijvoorbeeld het machtige Booking. Simpelweg omdat er bij LockTrip geen hoge commissie aan de strijkstok blijft hangen zoals bij  miljardenbedrijf Booking. Scheelt meestal minimaal twintig procent, maar kan wel oplopen tot vijftig procent! De hoteleigenaar krijgt gewoon de prijs voor zijn kamer die hij wil hebben. Hij blij, de gast blij, alleen de al schatrijke bestuurders en aandeelhouders van Booking zijn niet blij.

 

Maar wat is dan het verdienmodel van LockTrip? Dat is ook een wat lang en ingewikkeld verhaal, maar heel kort komt het erop neer dat de slimme ontwikkelaars een bepaald percentage van de tokens (een soort aandelen, maar dan zonder zeggenschap) die verhandeld worden op de cryptobeurs, zelf in bezit houden. Bij elke hotelboeking worden tokens ‘verbrand’ waardoor er uiteindelijk steeds meer schaarste komt en de prijs van de token stijgt.

 

Dat laatste is trouwens alleen belangrijk voor als je in LockTrip hebt geïnvesteerd of wilt investeren. Mensen die op vakantie of zakenreis gaan en zo goedkoop mogelijk hun hotelkamer willen boeken, kunnen dat nu meteen weer vergeten.

 

Tip

 

Als je een hotel boekt, kijk dan eerst op Booking. Ga daarna naar LockTrip en vergelijk de prijs. Het komt sporadisch voor dat de prijs maar een paar euro scheelt of gelijk is. Wat er achter de schermen van die boekingssites allemaal gebeurt, daar is voor een leek en zelfs voor veel hoteleigenaren geen touw aan vast te knopen. Voor de consument is het boeken van een hotel via Locktrip precies hetzelfde als bij bijvoorbeeld Booking. Je logt in, zoekt een hotel, boekt een kamer en je betaalt met je creditcard. De bevestiging heb je binnen een seconde in je mailbox en klaar.  

 

Klik op www.locktrip.org en meld je aan. Je krijgt bij je eerste boeking ook nog eens 5% extra korting op de toch al laagste prijs!  

 

Code extra 5% korting op eerste boeking: 5NXFJ

 

bron: www.inspanje.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.