Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 maart 2021 @ 02:15 door Travelboy , 611 keer bekeken

Het kabinet komt tijdens een persconferentie op dinsdag 23 maart met een apart reisadvies voor de meivakantie. Hopelijk kan dan ook al iets meer worden gezegd over de zomervakantie.

 

Dat verklaarde demissionair premier Mark Rutte maandagavond tijdens zijn corona-persconferentie. Zoals al was uitgelekt, wordt het huidige oranje reisadvies met twee weken verlengd tot en met 15 april.

 

Tijdens een persconferentie op dinsdag 23 maart volgt een apart reisadvies voor de meivakantie, met hopelijk meer informatie over de zomervakantie, aldus Rutte. ‘En eerlijk gezegd, daar snakken we allemaal naar. Even er tussenuit, even in een andere omgeving, even in een andere cultuur.’ Tot die tijd geldt het dringende advies: blijf in Nederland, ga niet op reis.

 

Rutte gaf een compliment aan diverse sectoren, waaronder de reiswereld, waar volgens hem hard wordt gewerkt om weer open te kunnen. Hij tekende daarbij aan: ‘Eén terras open of één veilige reis is geen probleem. Het gaat om de optelsom die een risico vormt.’

 

Volgens minister Hugo de Jonge kijkt iedereen reikhalzend uit naar de zomer, maar moeten we in net zicht van de haven geen domme dingen doen. ‘Meer beheersing nu betekent meer vrijheid straks.’

 

bron: www.travmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.