Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 september 2021 @ 00:00 door Travelboy , 598 keer bekeken

De Verenigde Staten openen begin november de grenzen voor alle buitenlandse bezoekers, mits ze volledig zijn gevaccineerd. Dit heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt.

 

“De vaccinatie-eis is het beste gereedschap om ervoor te zorgen dat mensen veilig blijven en waarmee we kunnen voorkomen dat het virus zich verder ontwikkelt,” aldus Jeff Zients, de coördinator op het gebied van corona namens de regering van president Joe Biden.

 

Terwijl elders, zoals in Europa, nu ook mensen op het vliegtuig mogen stappen die een negatieve PCR-test kunnen laten zien of kunnen aantonen dat ze immuun zijn (doordat ze corona hebben gehad), trekken de Amerikanen een streep in het zand: alleen wie volledig is ingeënt met een van de bekende vaccins (Pfizer, AstraZeneca, Janssen of Moderna) mag het land in.

 

De VS houden tevens vast aan de verplichte PCR-test voor reizigers (met een negatieve uitslag) die niet ouder mag zijn dan drie dagen. Luchtvaartmaatschappijen moeten straks de reizigers voorafgaand aan vertrek controleren of ze voldoen aan alle voorwaarden.

 

De grenzen naar de VS waren sinds april 2020 dicht voor vrijwel alle niet-Amerikanen. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk stonden afgelopen zomer weer gevaccineerden uit de VS toe, een maatregel die begin deze maand weer is ingetrokken. Naar verwachting zullen de EU en de UK binnenkort weer een versoepeling van het reizen naar de VS aankondigen.

 

bron: www.zakenreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.