Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 januari 2023 @ 12:12 door Travelboy , 312 keer bekeken

Je wilt graag met Interrail treinreizen, maar je weet nog niet zo goed waarheen. We kennen het probleem, want de keuze is reuze. Met welke bestemming begin je als je op een duurzame en goedkope manier door Europa wilt reizen? Deze vijf Interrail routes helpen je verder op weg als je een eerste treinreis door Europa wilt plannen.

 

5 ideale routes voor je eerste Interrail trip

 

Treinreizen is de makkelijkste, comfortabelste en meest relaxte manier om Europa te bezichtigen. Met een Interrail Pass kan je met de trein door 33 Europese landen reizen. Er zijn verschillende passen, afhankelijk van wat voor reis je van plan bent te maken. Dat bepalen is natuurlijk de eerste stap van het plannen. De volgende Interrail routes zijn perfect als je voor een ‘7 dagen in 1 maand’ Interrail Pass wilt kiezen.

 

interrail routes bratislava

Bratislava, Slovakije | Foto © Sam Depraetere

 

Langs Centraal Europese grootsteden

 

Venetië – Milaan – München – Wenen – Boedapest – Ljubljana

 

De meest klassieke van de Interrail routes neemt je mee langs de grote steden van Centraal Europa. Je begint je reis met een wandeling of een boottochtje op de kanalen in het historische Venetië. Dan reis je door naar de modehoofdstad van Europa; Milaan. Naast de mode, is ook de architectuur in Milaan uniek. Na een blik op de Duomo, trek je naar Duitsland. Als je in München bent, moet je wel naar één van de vele biergartens gaan. Wenen is perfect voor liefhebbers van klassieke architectuur, terwijl Boedapest dezelfde prachtige architectuur heeft, maar met meer Oost-Europese invloeden. De laatste stop van deze route is Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is klein, maar gezellig. Ljubljana is perfect voor een dag sightseeing

 

Milaan, Italië | Foto © Unsplash

 

Op Scandinavisch avontuur

 

Antwerpen – Hamburg – Kopenhagen – Oslo – Bergen – Stockholm

 

Je bent op zoek bent naar plekjes waar hippe, trendy en kleurrijke steden samenkomen met ongerepte natuur en wildernis. Als dat het geval is, is Scandinavië de ideale keuze tussen al deze Interrail routes voor jou. Tijdens het reizen met de trein langs de steden op deze trip trek je door België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. Terwijl Antwerpen en Hamburg op verschillende plekken vooral Scandinavische invloeden hebben, reis je nadien door de echte Scandinavische landen. Op de treinreizen tussen de steden geef je je over aan de elementen en zie je prachtige landschappen langs je raampje passeren.

 

Bergen, Noorwegen | Foto © Unsplash

 

De Zuidoost-Europese Balkan

 

Sarajevo – Zagreb – Belgrado – Boekarest – Sofia – Istanbul

 

Deze route is nog het meest onontdekt van allemaal, maar daarom niet minder mooi. De Balkanlanden bieden je hoogstwaarschijnlijk veel dingen die je nog niet gezien hebt. Sarajevo is een bijzondere stad waar de oorlogswonden nog te zien zijn. Van daaruit neem je de trein naar Zagreb. De kleine Kroatische hoofdstad barst van de mooie architectuur en heerlijke restaurants. De volgende stad is het hippe Belgrado, waar het uitgaansleven legendarisch blijkt te zijn. In de Roemeense hoofdstad Boekarest vind je architectuur die aan Parijs doet denken. Om je trip te eindigen reis je vervolgens via het Bulgaarse Sofia naar je eindbestemming Istanbul: de culturele grensstad van Europa en Azië.

 

Istanbul, Turkije | Foto © Unsplash

 

Het opkomende voormalige ‘Oostblok’

 

Berlijn – Praag – Wenen – Bratislava – Boedapest – Warschau

 

Oost-Europa is nog lang niet zo populair als het verdient te zijn. De architectuur, prijzen en geschiedenis maken dat deze steden zeker een bezoekje waard zijn. De scheiding tussen Oost- en West-Europa is nergens zo zichtbaar als in de stad die verdeeld werd door de Berlijnse muur. Vanuit Berlijn trein je verder richting Praag, met zijn vele toeristische trekpleisters. Wenen, de stad van de paleizen, is de volgende op je pad. Vanuit Wenen sta je in een uurtje in de sfeervolle Slovaakse hoofdstad Bratislava. Daarna trek je door het Parijs van het Oosten: Boedapest. Om af te sluiten, is de binnenstad van Warschau, bovendien UNESCO werelderfgoed, ook het bezoeken waard.

 

Boedapest, Hongarije | Foto © Sam Depraetere

 

De absolute klassiekers van Frankrijk, Spanje en Portugal

 

Porto – Lissabon – Sevilla – Barcelona – Marseille – Nice

 

Wil je ook reizen eens reizen van de Portugese Costa de Pratade, via de Spaanse Costa del Sol tot aan de Franse Côte d’Azur? Met deze Interrail route zijn zon, zee en strand gegarandeerd. In Portugal kan je met zicht op zee genieten van een Port in Porto, en in Lissabon geniet je dan weer van één van de traditionele gebakjes. De levendige Spaanse badplaatsen langs de Middellandse zee zijn een must-see. Om je reis te eindigen, kan je surfen in de surfdorpjes langs de Côte d’Azur in Frankrijk.

 

Marseille, Frankrijk | Foto © Unsplash

 

bron: www.thehike.nl

 


Lees ook
iK GA INTERRAILEN, EN IK NEEM MEE: DE IDEALE PAKLIJST VOOR TREINREIZEN DOOR EUROPA
www.thehike.nl/paklijst-interrailen-treinreizen-europa

 

van de club: Ik ben zelf meer van de landenpassen . Wel narekenen of losse kaartjes niet goedkoper zijn!Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.