Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 april 2023 @ 02:30 door Travelboy , 482 keer bekeken

Je zou het misschien niet denken, maar het land van friet en wafels heeft ’s werelds langste tramlijn. Deze brengt je langs de hele kust van België. En het grote voordeel? Het is geld- én tijdbesparend.

 

 

De naam van de langste tramlijn is niet zo moeilijk om te onthouden. Hij is vernoemd naar de plek waar ie langs rijdt: de Kusttram. Hoewel er langere kusten zijn dan de 67 kilometer lange van België, vind je in geen enkel ander land een tramverbinding langs de volledige kustlijn. Om die reden is dit de langste tramlijn van de wereld. Met maar liefst 68 haltes kan je op tal van verschillende plekken onder andere zonnebaden op het strand.

 

Met de tram naar Frankrijk

 

Wil je naar Frankrijk, maar heb je geen auto ter beschikking? Ook dan kan deze tram je oplossing zijn. De noordelijkste halte is Knokke-Heist, ongeveer zeven kilometer van de grens met Nederland. En de zuidelijkste halte is De Panne, zo’n tweeëneenhalve kilometer van Frankrijk. Verder Frankrijk in reizen vanaf deze halte? Met de trein sta je binnen drie en een half uur al in Parijs.

 

Voordelen

 

Een tram stopt op veel meer plekken dan wanneer je met een auto of trein reist. Dat zien mensen vaak als nadeel, maar je kan het ook anders zien. Want wees eerlijk, wat is er nou leuker dan allerlei verschillende plekken zien? Daarnaast heeft het vervoersmiddel nog een aantal voordelen. Zo is file verleden tijd en hoef je niet te stressen voor een parkeerplek. Een dagkaart voor de tram kost je drie euro. Waarschijnlijk een stuk goedkoper dan wanneer je met de auto reist. Je bent namelijk geen benzine-én parkeerkosten kwijt. En misschien nog het belangrijkste: Trams worden tegenwoordig steeds milieuvriendelijker, door de groene stroom waar ze op rijden.

 

Goed om te weten

 

Oeps, tram gemist? Geen reden tot paniek. Zeker niet in de zomer, want dan komt 'ie elke tien minuten. In de winter uitwaaien op het strand? Hou er dan rekening mee dat er om de twintig minuten een tram komt. In het voor- en najaar en tijdens de kerst- en krokusvakantie kan je om het kwartier instappen. Voor de vroege vogels onder ons: de eerste tram vertrekt om 4:20 uur vanuit De Panne. Wil je in Knokke opstappen? Dan kan je wat langer in bed blijven liggen, want de eerste tram vertrekt hier om 5:00 uur. Na een prachtige zonsondergang kan je trouwens ook nog wel thuiskomen met de tram. Maar hou ondertussen wel je klokje in de gaten. Want tussen acht uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends rijden er minder trams dan overdag.

 

bron: www.3opreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.