Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 februari 2023 @ 13:09 door Travelboy , 545 keer bekeken

Het lijkt erop dat het populaire Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol? een grote inspiratiebron is geworden voor veel vakantiegangers. Vorig seizoen zagen we hoe Albanië plotseling een ‘hot’ bestemming werd, en deze week begon het nieuwe seizoen met een eerste aflevering vol prachtige dronebeelden van de Zuid-Afrikaanse kust. Dit brengt ons bij de vraag: zullen we dit jaar in groten getale naar Zuid-Afrika reizen als gevolg van het programma?, zo vragen ze zich bij het AD af.

 

 

De Bloukrans bungee jump | Drive South Africa

Hoogste Bungeejump ter wereld - Zit er vast in!

 

Volgens Poli Loman van Travelling Albania, heeft het afgelopen seizoen een grote impact gehad op haar geboorteland. Zij merkte dat tijdens de afleveringen het aantal bezoekers op haar website drastisch omhoog schoot. Sindsdien heeft ze drie keer zoveel geïnteresseerden per dag. Ook Victor Clarijs, die vakantiehuizen aanbiedt in Tsjechië, merkt meer interesse na het feit dat het land tijdens het programma te zien was in miljoenen huiskamers. De stijging in belangstelling heeft zich ook na 2021 voortgezet.

 

Rotspartijen

 

Het is duidelijk te zien dat Wie is de Mol? een positief effect heeft op het toerisme in de gefeaturede landen. Vooral de prachtige beelden van de natuur en historische stadjes trekken mensen aan. Reizigers krijgen een ander beeld van de landen dan ze in eerste instantie hadden, vaak gekenmerkt door veronderstellingen over grijsheid en somberheid. In plaats daarvan worden ze geconfronteerd met indrukwekkende rotspartijen, kristalheldere waterbronnen, wisselende landschappen en interessante culturen in transitie.

 

Lijst van seizoenen van Wie is de Mol? – Wikipedia

 

Deze pagina bevat een overzicht van alle seizoenen van Wie is de Mol? Aan het eerste seizoen van Wie is de Mol? deden nog geen bekende Nederlanders mee. De deelnemende kandidaten waren onbekend met het soort programma waaraan ze zouden deelnemen. Dit kregen ze pas op locatie te horen.

 

Lees dit artikel op nl.wikipedia.org >

 

bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

  • Travelboy
    zondag 2 april 2023, 00:33

    Goed om te horen

  • Susan-
    dinsdag 28 maart 2023, 17:52

    Ik ben gisteren teruggekomen, van de reis. Leuke stad alles is op loopafstand te bezichtigen. Door de stad loopt een kilometerslange winkelstraat. Die komt uit op een centaal rond plein in het oude centrum. Daaraan ligt de newhavn. Prijzen vallen reuze mee. Ik had daar voor het geval 200 deense kronen gekocht. Die had ik niet gebruikt en dus daar weer ingeruild, ik kreeg er 25€ voor terug.

    En als je smorgens goed ontbijt kan je een hele tijd vooruit, tja je kan natuurlijk ook chique gaan uiteten. Maar als je langs de haven iets gaat eten dan krijg je ook behoorlijk wat, en overal zijn foodtrucks die hotdogs enzo verkopen voor een paar centen. 

  • Travelboy
    vrijdag 3 februari 2023, 23:57

    Het verschil is: In Bulgarije eet ik voor €15 een 3 gangen maaltijd in een hogere middenklasse restaurant. Hetzelfde geldt voor overnachtingen. Lukt in Bulgarije vrij comfortabel voor €25

    Ik ben bang dat ik voor €15 in Kopenhagen alleen het voorgerecht heb

  • Travelboy
    vrijdag 3 februari 2023, 23:51

    Volgens miij lijkt het erg op Nederland

  • Susan-
    vrijdag 3 februari 2023, 20:40

    Ik ook niet maar ik wilde het eens gaan bezichtigen . Je kan het zo duur maken als je zelf wil! Ik heb hotel vlakbij de historische binnenstad en haven. Er zijn 3 hop on hop of lijnen. Zo kan je de stad redelijk zien. 

  • Travelboy
    vrijdag 3 februari 2023, 12:33

    Nooit geweest. Ik vind Scandinavie iets te duur. De reis mag goedkoop, het verblijf is echt te duur. Voor de prijs van 5 dagen Kopenhagen, kan ik twee weken naar Oost Europa en me ook veel meer luxe permiteren

  • Susan-
    donderdag 2 februari 2023, 16:04

    Niet bij mij hoor. Ik heb een stedentrip naar kopenhagen geboekt.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.